Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har du hittat ett fel? Meddela oss!

Det som publiceras i Expressen ska naturligtvis vara korrekt. Men ibland blir det fel, och då ska vi vara generösa med rättelser och genmälen. 

Har du hittat ett fel? 

Borde vi korrigera, eller komplettera, informationen som publicerats i tidningen eller på nätet? 

Här berättar vi hur du larmar oss, och hur vi resonerar.

Expressen vill alltid publicera korrekt information. Men ibland blir det inte så. Missförstånd, felaktiga uppgifter från informatörer och intervjuobjekt, fakta som förmedlats i flera led av olika medier – och rent slarv. I stressen på en nyhetsredaktion kan det hända att vi, trots ambitionerna, publicerar något som inte är korrekt.

Ett felstavat namn, en titel som inte stämmer, ett årtal som borde ha varit ett annat. Missen kanske inte förändrar helhetsintrycket för läsaren, men för den som texten handlar om kan det upplevas som nonchalant och slarvigt. Och för Expressens trovärdighet är det naturligtvis inte bra om det vi skriver inte stämmer.

Om det handlar om fel i en artikel du läst på nätet så finns det under varje artikel en möjlighet att meddela oss detta genom knappen "Anmäl text- och faktafel".

De enklaste felen, av mindre allvarlig karaktär, rättas direkt i artikeln om den ligger på nätet. På samma vis rättar vi fortlöpande uppgifter i artiklar som bevakar en pågående händelse. Realtidsrapportering innebär dessvärre ofta att uppgifter om skadade, etc, kan ändras från minut till minut och då försöker vi att beskriva det så bra som möjligt i artikeln.

Om du har hittat ett fel i papperstidningen mejla oss på: rattelse@expressen.se. Vi ber dig också att uppge vad artikeln handlade om, detta på grund av att vi gör hundratals publiceringar varje dag och har en redaktion som arbetar i skift. Uppge gärna rubrik, sida, avdelning och gärna var du köpt din tidning.

Fel, oklarheter och missförstånd av betydelse rättas sedan under vinjetten "Expressen rättar" i papperseditionen. Här kan du sedan hitta de rättelser som varit införda i papperstidningen.