Du kan ta del av Expressens appar på både IoS och Android. Foto: THEO ELIAS LUNDGRENDu kan ta del av Expressens appar på både IoS och Android. Foto: THEO ELIAS LUNDGREN
Du kan ta del av Expressens appar på både IoS och Android. Foto: THEO ELIAS LUNDGREN
Med Expressens nyhetsapp kan du även anpassa appen efter vilka typer av nyhetsuppdateringar du vill få notiser om.Med Expressens nyhetsapp kan du även anpassa appen efter vilka typer av nyhetsuppdateringar du vill få notiser om.
Med Expressens nyhetsapp kan du även anpassa appen efter vilka typer av nyhetsuppdateringar du vill få notiser om.

Här är Expressens nyhetsapp för iOS och Android

Publicerad

Expressens nyhetsapp ger dig alla nyheter just nu – på ett ställe.

Dessutom kan du se livesändningar från nyhetshändelser i Sverige och världen.

Ladda ner appen för iOS. 

Ladda ner appen Android. 

Nu är det enklare än någonsin att ta del av nyheter och snabbt få alla svenska nyheter, nyheter i världen, nöje, sport eller TV-klipp direkt i din mobil. 

Med Expressens nyhetsapp kan du även anpassa appen efter vilka typer av nyhetsuppdateringar du vill få notiser om. Är du intresserad av politik kan du enkelt ställa in så att du får politiknyheter som notiser i din mobil eller din surfplatta.

Nyheter där du bor

Vill du ha extra koll på de senaste nyheterna om Sverige i dag där du bor kan du få notiser om den del av landet där du bor. 

I vår app hittar du nyheter i Stockholm och senaste nytt från hela landet.

Snabbare nyheter

I den nya versionen av appen så är det enklare än någonsin att ta del av hela Expressens nyheter.

– Vi vill skapa den bästa nyhetsupplevelsen i mobilen för våra användare. För att göra det behöver vi veta vilka behov och drivkrafter de har samt hur de interagerar med apparna. Det bästa sättet att nå den kunskapen är att prata med användarna och testa olika koncept och prototyper med dem. Det är ovärderligt för att skapa en så bra upplevelse som möjligt, säger Johanna Andersson, ansvarig för UX-design för Expressens appar.

Johanna Andersson ansvarar för UX-design för Expressens appar.Foto: OLLE SPORRONG

Appen är gratis

Appen finns både för din iPhone eller Android-telefon, eller för din surfplatta både för iOS och Android – och det är helt gratis att ladda ner appen. 

Välkommen att ladda ned Expressens nyhetsapp. 

Några nyheter i Expressens nyhetsapp:

Senaste nytt utan att öppna appen. De senaste nyheterna kan du se utan att öppna appen genom att svajpa höger på hemskärmen på din iPhone.

GUIDE: Så får du senaste nyheterna från Expressen på din hemskärm 

Expressens app är numera gjord i ett så kallat native-format som gör att appen är ännu snabbare och mer överskådlig. 

Du kan få notiser både om nyheter där du bor, om politik, sport, nöje och om kungliga nyheter. Detta kan du enkelt ställa in på din iPhone eller Android-telefon.

I appen kan du snabbt få alla svenska nyheter, nyheter i världen, nöje, sport eller TV-klipp direkt i din mobil.

Vanliga frågor och svar om Expressens nyhetsapp:

1. Hur laddar man ner appen? 

Svar: Gå till Appstore eller Google Play och sök på Expressen. Ladda sedan ner appen till din iPhone eller Android-telefon.

2. Hur fungerar det här med notiser?

Svar: Du kan välja mellan nyheter, senaste nytt där du bor, politik, kungligt, sport, nöje. Du ställer själv in vilka du vill ha, gör det via inställningarna i appen längst ner i menyn.

3. Hur många notiser får jag per dag?

Svar: Om du väljer alla kategorier får du cirka 12 notiser per dag. Om du bara väljer till exempel nyheter får du cirka sex notiser per dag. 

4. Kostar det något att ladda ner appen? 

Svar: Nej, appen är gratis, men du använder den mobildata som du har kopplat till ditt telefonabonnemang för din iPhone eller Android-telefon eller surfplatta.

5. Kostar det något att använda funktionen där man loggar in?

Svar: Nej, det är gratis att logga in.

6. Har Expressens en app bara för lokala nyheter? 

Svar: Ja, vi har en app för vår västsvenska edition GT, och en för vår sydsvenska edition Kvällsposten. Dessa appar hittar du också i AppStore och GooglePlay och de är också gratis.

7. Har Expressen en särskild sportapp?

Svar: Ja, vi har en sportapp som du hittar i AppStore och GooglePlay. Sportappen är också gratis.

Här kan du ladda ner appen:

Expressens app för iOS och Android.

Sportappen för iOs och i Android.

KVP-appen för iOS och Android.

GT-appen för iOS och Android.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag