Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är ditt nya sätt
att läsa Expressen

FÖRST - IGEN. Ola Grahn, vd för appen Readly, är glad över att Expressen är den första nyhetstidningen i den digitala abonnemangstjänsten. Foto: Tommy Pedersen

Nu kan du läsa din Expressen också på Readly.

I går var det smygpremiär för nyhetstidningen i appen som erbjuder obegränsad läsning på surfplattor och smartphones.

LÄS NYHETSTIDNINGEN OCH VÅRA MAGASIN

Readly kostar 99 kronor i månaden för fri läsning av magasin eller böcker.

I båda paketen erbjuds just nu Expressens nyhetstidning gratis.

I magasinspaketet finns också Expressens olika magasin som till exempel Leva & Bo.

Readly fungerar på iPhone och iPad med version 4 eller högre.

Readly fungerar också på Android 3.0 eller högre med skärmupplösningen på minst 480x800. Readly rekommenderar dock Android version 4.0 eller högre.

 

HÄR KÖPER DU OCKSÅ EXPRESSEN

I KIOSKEN! Vi finns hos 9 500 fysiska återförsäljare - varje dag, året runt. Våra löpsedlar och förstasidor är en del av den svenska gatubilden, ett kulturarv med Sigge Ågrens löp om en hjärtoperation i Sydafrika från 1968 som det mest kända.

APP STORE! Sök på "Expressen" i Apples distributionstjänst för operativsystemet iOS, så hittar du vår app för att ladda ner nyhetstidningen.

■ GOOGLE PLAY! Sök på "Expressen" i Googles distributionstjänst för appar anpassade för operativsystemet Android, så hittar du en tidningsapp här med.

ZTORY! Prenumerationstjänsten Ztory konkurrerar med Readly, och även här finns Expressens magasin som till exempel Extra. Appen finns att ladda ner i App Store och Google Play.

Växjö-företaget Readly har skapat en prenumerationstjänst för digital konsumtion av magasin och böcker. För en fast månadsavgift ges tillgång till tusentals titlar, ungefär som Spotify erbjuder musik och Netflix tillhandahåller filmer och tv-serier.

Snart lanserar Readly också ett abonnemang för dagstidningar, men redan nu går det att prova läsa Expressen och editionerna GT och Kvällsposten.

Readly-chefen Ola Grahn:

- Det är roligt att Expressen tror på Readly, som ett bra sätt att läsa tidningar, magasin och böcker. Nu är Expressen först av alla dagstidningar i vår tjänst och vi erbjuder under en period Expressens nyhetstidning gratis till alla våra kunder.

Både Expressens mobilsajt och desktopsajt redovisade rekordsiffror förra veckan, och lockade då nästan 3,5 miljoner unika webbläsare vardera. Expressens mobilsajt ökar mest av alla stora medieaktörer i Sverige, och Expressens desktopsajt är den enda som fortfarande ökar av rikstidningarna.

700 000 läsare varje dag

Men efterfrågan på den traditionella papperstidningen är fortfarande stor, cirka 700 000 personer läser Expressens nyhetstidning eller något av våra magasin en genomsnittlig dag. Därför vill Expressen att tidningen ska finnas också i digitala kiosker. Expressen erbjuder sedan tidigare alla magasin, utom Korsord, i Readly.

- Många vill läsa sina tidningar digitalt i dag, allt fler skaffar läsplatta eller smartphone. Så förutom som papperstidningar och i butikerna eller som prenumeration hem, så finns våra magasin också tillgängliga hos Readly, säger magasinchefen Anna-Clara Welander.

- Jag tror att många tilltalas av idén att man får läsa hur mycket man vill till en fast summa varje månad.