Handarbete
och pyssel

Publicerad

Visst är det något alldeles extra att kunna säga: den har jag gjort själv!
Om du vill ge bort något alldeles extra, något hemgjort och unikt då är det hög tid att sätta sig tillrätta i fåtöljen och börja pyssla.
I det här numret av Handarbete & pyssel får du massor av små och stora idéer till fina julklappar, hårda såväl som mjuka.
Varför inte ge bort något annorlunda, som laminerade fina underlägg till matbordet? Du hittar fler tips på vad du kan laminera, som halsband och bokmärken. Har du överblivna bitar av tapeter och papper hemma? Se hur du kan förvandla dem till insynskydd, tavlor eller tidskriftssamlare.
Gamla fina ramar blir ursnygga som anslagstavla eller bricka! Stickat och virkat går alldeles utmärkt att inreda hemmet med.
Hur du gör ditt eget julgranspynt och pyntar hemma både snyggt och personligt hittar du också idéerna till. Stickade och virkade torgvantar, mössor och en fin bolero får du beskrivningar på.
En fin present som du lagt ner lite extra tanke och arbete bakom är väl bland det finaste man ge bort och få i julklapp.
Och om du vill ha en liten utmaning, i det här numret kan du lära dig nålbinda som på vikingatiden!
Ha en riktigt pysslig och god jul!

Säljs i butik 16 till 23 november

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag