Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gabriella & Ellinor ger dig svar – lyssna eller titta

LEDER NYA PROGRAMMET – OCH PODDEN. Gabriella Håkansson och Ellinor Svensson är programledare för nya ”Q&A”, som du antingen kan lyssna på som podd eller titta på som tv, bland annat på Youtube. Foto: OLLE SPORRONG
”Q&A” har premiär i dag!
”Spelstudion” sänds varje fredag.

Nu lanserar Expressen två nya tv-format – som även släpps som podcasts. 

Gaming-programmet ”Spelstudion” och intervjuserien ”Q&A” där Expressens Ellinor Svensson och Gabriella Håkansson möter kvinnliga kända influencers med gäster som Therese Lindgren, Amanda Lundgren och Jasmine Gustafsson.

– Vi fortsätter att anpassa vårt innehåll för olika typer av användande och plattformar. Du kan själv välja om du vill titta eller lyssna, säger Karin Skogh, Chef för Digital Publicering på Expressen. 

I helgen är det äntligen premiär för Expressens nya intervjuformat ”Q&A” där kända svenska influencers avslöjar receptet bakom sina framgångar och svarar på frågorna vi alltid undrat över.

I åtta avsnitt möter Expressens reportrar Ellinor Svensson och Gabriella Håkansson gäster som Therese Lindgren, Amanda Lundgren och Jasmine Gustafsson. Varje avsnitt avslutas med en riktig “Challenge” à la Youtube.

– Vi pratar om allt från deras kärleksliv till framgången och konsekvenserna av att vara en av Sveriges största på Youtube. I första avsnittet öppnar Nicci Hernestig upp om mordhoten hon tvingas utstå varje dag, säger Ellinor Svensson, programledare för ”Q&A”.

Therese Lindgren kommer till ”Q&A”... Foto: OLLE SPORRONG
...precis som Jasmine Gustafsson... Foto: IBL / EERO HANNUKAINEN
...och Amanda Lundgren. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

 

”Q&A”

Premiär: Lördag 15 december 

Här hittar du programmet:  Släpps varje lördagmorgon via Expressens Youtubekanal och som podcast där poddar finns. Alla Expressens podcast går också att lyssna på via Google Home. 

Finns som tv och podd

Från och med lördag morgon, finns programmet via Expressens Youtubekanal och som podcast, där poddar finns. 

– Att våra tittare blir lyssnare vid olika tillfällen på dygnet känns fullständigt naturligt och rätt i tiden. I dag producerar vi 18 timmar nyheter och breaking news-tv, samtidigt som vi också producerar program inom bland annat politik, sport och nöje.

– Det är naturligt för oss att använda det välproducerade materialet på flera plattformar och i olika versioner. Vi är snabbast när det kommer till breaking News och har fingret i luften och producerar program inom områden och ämnen som är högaktuella och intressanta, säger Bella Levy, chef för Expresen TV. 

Bella Levy, chef för Expresen TV. Foto: OLLE SPORRONG
Karin Skogh, Chef för Digital Publicering på Expressen. Foto: OLLE SPORRONG

Podd-premiär för ”Spelstudion”

I helgen är det också podd-premiär för ”Spelstudion” – Expressens tv-program och podd om tv-spel. Med kända gäster från gamingvärlden så som Emma "Swebliss" Bliss och Paula Fenjima Manrique, men också med personer som kanske lite mer oväntat älskar tv-spel – som Sean Banan.

Programmet sänds en gång i veckan och berör både nyheter och nostalgi, mobilspel och konsolnörderi, de senaste spelsläppen och det roligaste från spelveckan som varit.

– Det är oerhört kul att vi nu kunnat dra i gång ett spelprogram, en genre jag tycker vi kanske saknat på Expressen under en tid. Det är otroligt många som spelar runtom i landet, och vi vill ju nå inte minst den yngre publiken som verkligen vuxit upp med gaming som livsstil, säger Gustav Sveidquist, programledare för Spelstudion. 

Sean Banan har gästat ”Spelstudion”.
Sean Banan har gästat ”Spelstudion”.

 

”Spelstudion”

Sänds: Varje fredag  

Här hittar du programmet: Sänds i Expressen TV, via Expressens Youtubekanal och som podcast. 

 

Här hittar du Expressens poddar

Du hittar Expressens poddar på Expressen.se/podcast, på poddplattformar som Acast, Spotify och Itunes, och i alla vanliga poddappar.

 

Lyssna med Google Assistant/Google Home

1. Om du har en Android-mobil, håll ned hemknappen för att starta ”Google Assistent”. Om du har en Iphone, ladda hem appen ”Google Assistent” från App Store och starta den. Om du har en Google Home, säg ”ok Google” för att börja en dialog.

2. Säg ”prata med Expressen” eller skriv med tangentbordet på din mobil.

3. Välj att du vill lyssna på poddar genom att säga ”poddar” eller trycka på knappen ”Poddar”.

4. När du valt en podd läser Assis- tenten upp rubrikerna för de senaste avsnitten. Välj det avsnitt du vill höra.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!