Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Följ Melodifestivalen med Ellinor och ”Fab Freddie”

Ellinor Svensson och Fredrik ”Fab Freddie” Svensson. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Nästa helg kickar årets melodifestival i gång - och precis som förra året punktbevakar Expressen TV allt inför, under och efter de olika deltävlingarna i formatet Festivalstudion.

Nytt för i år: Sidekick till programledaren Ellinor Svensson är ingen mindre än Fredrik ”Fab Freddie” Svensson.

– Jag ser verkligen fram emot att få möta Expressen TV:s tittare och dela med mig av mina tankar och åsikter om årets mellofest, säger han.

Den 2 februari är det dags för den första deltävlingen i årets melodifestival och som vanligt är Expressen TV på plats för att fånga de senaste snackisarna och kvällens stämning. 

Precis som förra året kommer Expressens nöjesreporter Ellinor Svensson att rapportera live från arenorna och livekommentera bidragen i Expressen TV:s format Festivalstudion.

Men hon är inte ensam. 

Vid sin sida i år har hon sällskap av ingen mindre än förra årets sidekick i SVT:s Melodifestivalen: Fredrik ”Fab-Freddie” Svensson. Tillsammans kommer de guida tittarna genom den 1,5 timmes långa tävlingen.

– Jag kommer vara ärlig! Som den "mellonörd" jag är så ska det bli fantastiskt kul att få tycka till om hela showen och sedan ska jag göra mitt yttersta för att kunna bjuda på bakom kulisserna-fakta som bara är mellan mig, Ellinor och de som tittar, säger Fredrik Svensson.

TV-chef Bella Levy.

Vad är ditt löfte till tittarna?

– Jag lovar att – till skillnad från min första mellosändning förra året – inte säga "Hoodiladi" fyrtio gånger varje sändning! Haha! Jag lovar också att bjuda in tittarna till Ellinors och mitt mellomys där vi rår om varandra och kan vara tokärliga om vad vi tycker och tänker. 

Vad kommer ni att ge tittarna? 

– Våra ärliga tankar om showen, artisterna och låtarna. Sedan förhoppningsvis ett och annat skratt och lite mumsigt skvaller!

Ellinor Svensson har bevakat melodifestivalen i flera år ser fram emot att ha just "Fab Freddie" vid sin sida:

– Att få ha förra årets sidekick med mig ska bli så oerhört roligt och när jag träffade Fredrik förra året kände jag att vi klickade direkt, så jag ser verkligen fram emot detta. Detta känns stort!

Varje år har Expressen TV en omfattande bevakning av melodifestivalen. 

– Förra året hittade vi en program och magasin-format som fungerade väldigt bra och uppskattades mycket, där Ellinor Svensson bland annat kommenterar live i sändning, i år blir det lite extra tempofyllt med ”Fab Freddie” som sidekick, säger TV-chef Bella Levy. 

 

SÅ HÄR SÄNDER EXPRESSEN TV OM MELODIFESTIVALEN:

Torsdagar:

Expressen TV sänder artisternas presskonferenser vid varje deltävling och programledaren Ellinor Svensson rapporterar kontinuerligt live i Expressen TV:s livesändning, som sänds varje dag året om mellan klockan 06.00 och 24.00. Intervjuer med samtliga artister kan också ses på Expressen.se.

Fredagar:

Ellinor Svensson bevakar artisternas genrep och rapporterar i Expressen TV:s livesändning. Intervjuer med artister och programledare kan ses på Expressen.se.

Lördagar:

Med start klockan 19.30 kommer Ellinor Svensson och "Fab Freddie" vara på plats på arenan där deltävlingen äger rum. Under själva tävlingen livekommenterar Ellinor och Fredrik bidragen i Expressen TV: Festivalstudion. När tävlingen är slut får du som tittare hänga med in på efterfesten där samtliga deltagare intervjuas.

 

Så ser du Expressen TV

SÅ SER DU:

Ladda ner Expressen app gratis.

 

EXPRESSEN

Expressens desktopsajter, mobilsajter och appar visar nyhetskanalen.

 

APPLE TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen.

 

9 FLYGPLATSER

På bland annat Arlanda, Landvetter och Sturup kan du se nyhetsuppdateringar från både Expressen TV och Di TV.

 

ARLANDA EXPRESS

På tåget mellan Stockholm C och Arlanda visas nyhetsuppdateringar från Expressen TV och Di TV.

 

BOXER

Om du har Boxer som operatör kan du se Expressen TV via smartboxen som är upp kopplad mot internet samt, snart, Boxer TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Boxer Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

 

COMHEM

Landets största tv-operatör, distribuerar nu Expressen TV i alla digital-tv boxar som klarar HD som Com Hems gamla tv-boxar, Tivo-boxen samt Com Hem TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Com Hem Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

 

TV PÅ BUSSEN OCH TÅGET

Genom ett samarbete med Colibri Gruppen visas Expressen TV och Di TV på bussar och tåg hos Västtrafik, Skånetrafiken och Norrtåg. Expressens samarbete med Geosignage gör att du kan se Expressen TV och Di TV ombord på Karlstadsbuss.