I studio 3 i Stockholm finns Expressen TV:s programledare Tomas Kvarnkullen och Di Digitals Mimi Billing.I studio 3 i Stockholm finns Expressen TV:s programledare Tomas Kvarnkullen och Di Digitals Mimi Billing.
I studio 3 i Stockholm finns Expressen TV:s programledare Tomas Kvarnkullen och Di Digitals Mimi Billing.
Hannes Berghdahl liverapporterar från Stockholm.Hannes Berghdahl liverapporterar från Stockholm.
Hannes Berghdahl liverapporterar från Stockholm.
Anne-Sofie Näslund liverapporterar från New York. Foto: / AXEL ÖBERG EXPRESSENAnne-Sofie Näslund liverapporterar från New York. Foto: / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Anne-Sofie Näslund liverapporterar från New York. Foto: / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Magda Omerspahic liverapporterar från London. Foto: / JOHAN JEPPSSON EXPRESSENMagda Omerspahic liverapporterar från London. Foto: / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN
Magda Omerspahic liverapporterar från London. Foto: / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN
Roger Åberg liverapporterar från Cupertino.Roger Åberg liverapporterar från Cupertino.
Roger Åberg liverapporterar från Cupertino.
Andreas Cervenka liverapporterar från Palo Alto. Foto: / NATUR & KULTURAndreas Cervenka liverapporterar från Palo Alto. Foto: / NATUR & KULTUR
Andreas Cervenka liverapporterar från Palo Alto. Foto: / NATUR & KULTUR
Peter Fellman liverapporterar från New York.Peter Fellman liverapporterar från New York.
Peter Fellman liverapporterar från New York.

Följ Applevakan live på Expressen TV och Di TV

Publicerad

I kväll får vi veta mer om Iphone 8, Iphone 8 Plus och – Iphone X?

Ryktena surrar.

Klockan 18.30 i kväll samsänder Expressen TV och Di TV från Apples stora presentation av sina produktnyheter.

Bella Levy, chef för Expressen TV, om förra gången som mobiltelefontillverkaren Apple släppte en ny modell:

– Det var den mest sedda live-tv som vi hade sänt då, och dessutom tittade publiken väldigt länge. Det kanske kan tyckas märkligt att så många vill se ett företag lansera nya varor, men mobiltelefoner är ju något som vi alla använder mest hela tiden så intresset är stort.

Expressen TV, som är Sveriges enda nyhetskanal som sänder hela tiden, och Di TV, som i höst blir Sveriges enda ekonomi-tv-kanal och som idag relanserar programmet ”Börsmorgon”, direktsänder i kväll det som avslöjas i Steve Jobs Theater i Apple Park Campus i Cupertino i Kalifornien.

På plats vid presentationen

På plats där är Roger Åberg från tekniksajten Feber, och utanför Apples storbutik i Palo Alto står Dagens industris Silicon Valley-korrespondent Andreas Cervenka redo för att analysera beskeden från Apples vd Tim Cook.

Bella Levy, chef för Expressen TV.

SÅ SER DU EXPRESSEN TV

COM HEM

Alla digital-tv-kunder kan se Expressen TV fritt på kanalplats 43.

APPLE TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhets­kanalen.

SAMSUNG SMART-TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen.

EXPRESSEN

Expressens desktop-, mobilsajter och appar visar nyhetskanalen.

9 FLYGPLATSER

På bland andra Arlanda, Landvetter och Sturup kan du se nyhetsuppdateringar från både Expressen TV och Di TV.

ARLANDA EXPRESS

På tåget mellan Stockholm C och Arlanda visas nyhetsuppdateringar från Expressen TV och Di TV.

Marknadens reaktioner

Peter Fellman, Dagens industris USA-korrespondent, berättar hur marknaden reagerar på Apples nyheter. I London pratar Expressen TV:s Magda Omerspahic med konsumenter och i New York gör Expressens USA-korrespondent Anne-Sofie Näslund samma sak. 

Hannes Bergdahl från Expressen TV är vid Apples egen butik i Täby centrum.

– Superjätten Apple är världens största börsbolag och deras kommande produkter styr både utvecklingen för bolaget på börsen, men också företags och privatpersoner att kommunicera i framtiden, säger Dagens industris redaktionschef Jonas Jonsson och tillägger:

– Vi ser ett mycket stort intresse från Di:s läsare och tv-tittare och därför känns det både viktigt och bra med specialsändningen inför Apples lansering av nya modellen av iPhone.

I studio 3 hemma i Stockholm finns programledaren Tomas Kvarnkullen och Di Digitals Mimi Billing.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag