Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Familjen”-medlemmarna talar ut i Brottscentralen

Eddie Andersson, 41. Foto: Privat / Privat
Lennie Doverdahl, 42 Foto: MATTIAS RAMOS / SVERIGES RADIO

Efter att ha spridit skräck i Borlänge som ”Familjen” på 90-talet lämnade de kriminaliteten bakom sig.

I kväll gästar Eddie Andersson, 41, och Lennie Doverdahl, 42, Brottscentralen.

De har dömts till fängelse flera gånger vardera och var centrala medlemmar i det kriminella Borlängegäng som genom sin våldsamma framfart på 90-talet gjorde sig kända som ”Familjen.” Eddie Andersson och Lennie Doverdahl medverkade i fjol i P3 Dokumentärs ”Familjen – Tonårsligan från Borlänge”, av journalisten Sigge Dabrowski, som blev mycket uppmärksammad.

I nypremiären av Brottscentralen i Expressen TV i kväll 20.00 medverkar de i studion som gäster. Då berättar de om sina nya liv: Kvinnorna, tårarna och ångern.

– Jag har gjort så många hemska saker. Kränkt andra människor och mig själv. Mot slutet av 90-talet var jag en spillra av mig själv, säger Lennie Doverdahl.

"Besatt av pengar"

Eddie Andersson säger att han var ”besatt av pengar.”

– Det har resulterat i att jag suttit i fängelse tio år av mitt liv. Jag har begått de flesta brott man kan utom sexualbrott.

Programledare Lisah Silfwer ställer frågor till duon i kväll – men det kan du också. Under sändningen kan du själv ställa chattfrågor till Eddie och Lennie på Expressens sajt.

”Familjen” i Borlänge bestod av tolv män varav tre i dag är avlidna. Merparten av de övriga har lämnat kriminaliteten bakom sig och lever i dag andra liv.