Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen.se rättar – vecka 16

210413

Saknad bokstav. I sena upplagor av Expressen i går fick den äldre av de två bröderna som misstänks för bomberna i Boston sitt namn felstavat. Han heter Tamerlan Tsarnajev och inget annat.

 

200413

"Vi" fattades. I gårdagens runa över kritikern och filosofen Thomas Anderberg på kultursidan fattades det ett "vi" i titeln till hans bok. Den heter "Alla är vi kritiker" och ges ut av bokförlaget Atlas.

Ett "s" fattades. I gårdagens kulturartikel om podcasten "Ligga med Brodrej" var vi för snåla med bokstäverna i en bildtext om skådespelaren Lindy Larsson. Det ska vara Larsson och inte Larson.

Stor bokstav. I Dokumentet i går stod det att skivbutiken Pet Sounds var döpt efter en av Beach Boys plattor. Vi skrev Beach boys, men det ska vara Beach Boys.

 

190413

Uppochnedvänt väder. På gårdagens vädersida stod det under rubriken "Vädertoppen" att det både hade varit 40 plusgrader och 50 minusgrader i Stockholm. Stormgeo som levererar vädret beklagar felet och säger att Stockholm hade med 13 plusgrader varit varmast i Svealand under onsdagen och Idre Fjäll hade varit kallast i Svealand med 0 grader.

För många Djurgårdare. I gårdagens sportdel i Stockholmsupplagan så blev det fel när det gällde Brommapojkarnas preliminära startelva. I stället för att BP-spelarna fanns med så var den uppritade planen fylld av Djurgårdsspelare.

Felstavat efternamn. AIK-spelaren Martin Lorentzson nämndes i torsdagens sportbilaga. Bokstäverna i efternamnet blev då omkastade.

 

180413

Fel prisuppgifter. I kartläggningen av tandläkarpriser som publicerades i söndags-tidningen blev några prisuppgifter fel. Hög-kostnadsskyddet räknades av på prisuppgiften för tandkrona på Folktandvården i Halland, Gotland, Kronoberg, Dalarna, Norrbotten och Västernorrland. Grundpriset ligger mellan 4 790-5 000 kronor och inte 3 895-4 105 kronor som det stod i tabellen.

Sporten vet bäst. I gårdagens tidning skrev vi felaktigt på tv-tablåsidorna att Skellefteå ledde med 2-1 i bäst av sju i hockeyfinalen. På våra sportsidor fanns det korrekta resultatet 3-0 till Skellefteå mot Luleå.

Fel efternamn. Legendariske skådespelaren Georg Rydeberg heter inte Ryderberg som det står i rollistan på sidan 7 i tv-tidningen för filmen "Domaren".

 

170413

Rätta raden. I gårdagens SPORT-Expressen förekom ett fel på förstasidan. Eskil Hellberg hade 13 rätt på Europatipset. Men det var på hans 729-raders system, inte hans 972-raders system.

Skribentens namn. I tidiga delar av SPORT-Expressens upplaga fick texten om Mjällbys seger mot Helsingborg fel namn på skribenten. Rätt ska vara att Johan Wall skrev texten med rubriken Styrkebeskedet.

Fel resultat. I en matchguide i gårdagens sportbilaga angavs fel resultat från den första SM-finalen i ishockey. Rätt ska vara att Skellefteå vann över Luleå med 1-0.

 

160413

Fel efternamn. Det är Johan Petersson som spelar Reinfeldt i tv-programmet Partaj. I en artikel på Bekantas bekanta i söndagstidningen fick han heta Johan Persson.

Krog saknades. I White Guide-listorna med Sveriges bästa restauranger som vi publicerade i fredagstidingen hade Johans Krog på Marstrand, som beskrivs som "Den nye kungen på Marstrand", fallit bort.

Titeln på låten. På nöjessidorna i gårdagens tidning publicerades en låtlista som inspirerat Junip i arbetet med deras nya album. Låttiteln till nummer sju på listan, "Dr John" av bandet Babylon, försvann från listan.

Stavas Pär. På söndagens nöjessidor fick programledaren Pär Lernström sitt förnamn felstavat.

Här var Izzard. I söndagens recension av brittiske komikern Eddie Izzards framträdande, så hade platsen fallit bort. Izzards show ägde rum på Friends arena i Stockholm.

 

150413

Felstavat namn. I tidiga upplagor av gårdagens tidning fick Margaret Thatchers man Denis ett n för mycket i sitt namn i en bildtext.

Felstavning. I lördagstidningen publicerade vi en intervju med Thomas Johansson. I texten var ordet affischnamn felstavat.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!