Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressens nya sajt kan bli prisad

Sajten finns både på svenska...
...och engelska.

Här är Expressens reportagesajt som kan vinna pris som bäst i Europa.

Den interaktiva sajten med berättelsen om kvinnorna i fångenskap hos Islamiska staten är finalist för webbpriset Lovie Awards.

– Det är väldigt roligt att de satsningar vi gör på digitala berättandet uppmärksammas även utanför Sveriges gränser, säger Jakob Wagner, redaktionell utvecklingschef.

En Interaktiv berättelse

• Reportaget om kvinnorna som fångna hos IS publicerades på Expressen.se, på en interatkiv sajt, framtagen för att visa den starka berättelsen i text, bild och video. Den finns både på svenska och på engelska.

Lyfter fram det bästa på internet

• Lovie Awards är ett pris som lyfter fram det bästa på internet i Europa. Det är femte året i rad som priset delas ut i ett flertal olika kategorier.

• Bakom utmärkelsen står International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), som också arrangerat det internationella webbpriset Webby Awards sedan 1996.

Expressens reporter Terese Cristiansson och fotograf Martin von Krogh följde flera yazidiska familjer i sökandet efter deras fruar, döttrar och systrar som blivit tillfångatagna av Islamistiska staten, IS.

Sajten hyllas

Reportaget publicerades på webben som en särskild sajt, framtagen för att visa den starka berättelsen i text, bild och video.

Nu hyllas reportagesajten av juryn bakom det europeiska webbpriset Lovie Awards, som har utsett sajten till finalist i kategorin "Nyheter".

– Vi vill hela tiden flytta fram gränserna för hur vi kan presentera våra reportage digitalt, och det här är en av de många lyckade satsningar vi har gjort under året, säger Jakob Wagner, redaktionell utvecklingschef.

Wired har vunnit pris

Lovie Awards utser det bästa på webben inom Europa inom olika kategorier och tidigare år har bland annat publicister som Vice News, Wired och Vogue vunnit priser.

Lösningen togs fram av Expressens så kallade Quickshot-team, som arbetar särskilt med att stärka det digitala berättandet. I teamet arbetar journalister och utvecklare tillsammans.

"Berättelsen i centrum"

– Vi ville göra det lätt att navigera mellan de olika kapitlen. Här får berättelsen stå i centrum och designen framhäva det starka reportaget, säger Johan Bjurling, utvecklare i teamet.