Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen TV ska bli framtidens nyhets-tv

"Jag är övertygad om att det här kommer att bli en succé med tanke på det engagemang som redan visas upp bland dem som är inblandade i projektet", säger Anna Herdenstam.

Foto: Daniel Ohlsson

"Med den här satsningen tar Expressen täten när det gäller framtidens tv och det känns väldigt bra och spännande att få vara en del av den", säger Hanna Malmodin.

Foto: Daniel Ohlsson

Expressen tv ska bli framtidens nyhets-tv.

Målet är att bli ledande på innovativ och modern livesänd nyhets-tv för alla digitala kanaler och i framtiden ännu fler distributionsformer.

Som ett led i satsningen rekryteras nu TV4-profilerna Anna Herdenstam och Hanna Malmodin som nya programledare till Expressen tv.

Anna Herdenstam är i dag programledare på TV4 Nyheterna och nyligen hemkommen från ett uppdrag som USA-korrespondent för kanalen.

– Efter 25 år som tv-journalist känns det otroligt kul med en ny utmaning som innebär att jag får jobba med det jag brinner mest för, nämligen live-tv på en nyhetsredaktion som rapporterar dygnet runt, när det händer där det händer, säger Anna Herdenstam.

"Övertygad om att det här blir en succé"

Expressen producerar i dag stora mängder tv, men ska nu lyfta kvaliteten på innehåll och utformning kraftigt.

– Det var inte ett lätt beslut att lämna TV4 och Nyhetsbolaget efter 25 års tjänst, men när jag kände den dynamik och målmedvetenhet som finns i Expressens unika tv-satsning så var saken klar. Jag är övertygad om att det här kommer att bli en succé med tanke på det engagemang som redan visas upp bland dem som är inblandade i projektet, säger Anna Herdenstam.

Hanna Malmodin har jobbat som redaktör och programledare på TV4 Nyheterna och SVT, och senast varit programledare på TV4 samt för Dagens industris ekonominyheter.

– Med den här satsningen tar Expressen täten när det gäller framtidens tv och det känns väldigt bra och spännande att få vara en del av den, säger Hanna Malmodin.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!