Expressen TV kan vinna prestigefullt pris

Omfattande rapportering efter terrordådet i Bryssel.
Ellen Pan och Lisah Silwer rapporterar från Nobelfesten.
Donald Trump inför amerikanska presidentvalet.
Expressen TVs reporter Ylva Johansson åker på flygtur med Jas 39 Gripen.
Direkt från OS i Rio de Janeiro med Patrick Ekwall och Malin Roos.
Fullt drag i studion inför presidentvalet i USA.
Reportage från Raqqa.
Träffar väljare i USA inför det amerikanska presidentvalet.
1 / 9

Expressen TV har nominerats till "Årets dagstidning 2017".

– Vi är Sveriges snabbaste och effektivaste breaking news-redaktion. Det är fullt ös och då är ju en nominering för vårt goda arbete väldigt roligt att få, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

Förra året vann Expressen helhetspriset "Årets dagstidning”.

Tidningsutgivarna, TU, står bakom priset "Årets dagstidning" - branschens finaste utmärkelse som delas ut vid en gala den 4 april i år.

Expressen TV är nominerat i kategorin "Årets Ljud & Bild".

Motiveringen lyder:

"Vid stora händelser är Expressen gång på gång nyhetsledande i tv-formatet. Redaktionen fokuserar och kraftsamlar såväl vid stora publikevenemang som i dramatiska skeenden, och ligger långt fram i teknik och berättargrepp. Det är kvällstidningens adelsmärke, att snabbt göra det komplexa begripligt, i en ny tappning."

De andra som är nominerade i ljud- och bild-kategorin i år är KIT och MittMedias live-tv-nav.

Expressen TV har tidigare vunnit pris för årets breaking news-sändning online i samband Kristallen-seminariet på Rival i Stockholm. Juryn prisade Expressen för bevakningen av terrorattacken i Bryssel.

– Vi är Sveriges snabbaste och effektivaste breaking news-redaktion. Alla på tv-redaktionen gör varje dag ett stort jobb för att vara snabbast med det senaste, skapa innehåll som engagerar och samtidigt utveckla framtidens nyhets-tv. Just nu laddar vi för Skid-VM, bevakar Melodifestivalen flera dagar i veckan samtidigt som vi sänder live mellan klockan 06 och midnatt. Det är fullt ös och då är ju en nominering för vårt goda arbete väldigt roligt att få, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

Vann förra året

Förra året vann Expressen helhetspriset och utsågs till det prestigefyllda "Årets dagstidning". I motiveringen lyftes tidningens snabbhet och övertygelse om journalistikens betydelse fram.

Även Bonnier News Brand Studio är i år nominerade i kategorin "Årets Affär" där man i motiveringen lyfter fram den proffsiga förmågan att guida kunderna i de olika marknadsföringskanalerna.

Bonnier News Brand Studio och Mazda är även nominerade i kategorin "Årets kampanj" för ett nytt kreativt annonsformat.

Alla Expressens nomineringar i "Årets Dagstidning"

"Årets dagstidning"-galan avgörs i Stockholm den 4 april i år.

Expressen TV nominerad i kategorin "Årets Ljud och Bild"

Vid stora händelser är Expressen gång på gång nyhetsledande i tv-formatet. Redaktionen fokuserar och kraftsamlar såväl vid stora publikevenemang som i dramatiska skeenden, och ligger långt fram i teknik och berättargrepp. Det är kvällstidningens adelsmärke, att snabbt göra det komplexa begripligt, i en ny tappning.

Bonnier News Brand Studio nominerad i kategorin "Årets Affär"

Genom att proffsigt guida kunderna i dagens snårskog av marknadsföringskanaler, har Bonnier News Brand Studio med ett kraftfullt driv och ett nära samarbete med tre olika redaktioner, tagit en position som ledande aktör bland nytänkande innovations- och konceptavdelningar.

Bonnier News Brand Studio och Mazda nominerad i kategorin "Årets Kampanj"

Genom nya kreativa annonsformat som tar oss från insidan och ut och spännande interaktiva lösningar, har Bonnier News Brand Studio lyckats skapa en nyfikenhet, inspiration och inte minst ett 20 gånger högre engagemang än kundens tidigare kampanjer.