Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressen tar över magasinet Allt om vin

Anna-Clara Welander, chef för Expressen Magasin.
Foto: MAGNUS JÖNSSON
Allt om vin ska göras av Expressens featureavdelning Expressen Magasin.

Allt fler läser tidskriften Allt om vin.

Nu ska den ges ut av Expressen.

– Vi har identifierat vin som viktigt ämne att bygga nya digitala affärer kring, säger Anna-Clara Welander som är chef för Expressen Magasin.

Allt om vin är Sveriges största vinmagasin. I den senaste läsarundersökningen från Sifo Kantar som kallas Orvesto 2017:1 ökade antalet läsare av pappersutgåvan med elva procent, jämfört med den förra mätningen.

Om man i stället jämför med motsvarande mätperiod i fjol, vilket är branschpraxis, är publiken fortfarande 80 000 läsare. Vilket är ett gott betyg för Allt om vin, då den svenska tidskriftsmarknaden är vikande.

Tidigare har Allt om vin producerats av Bonnier Magazines & brands, alltså gamla Bonnier Tidskrifter, men efter sommaren tar Expressens featureavdelning Expressen Magasin över.

– Allt om Vin är ett starkt varumärke med hög kännedom och trovärdighet, det blir en viktig pusselbit framåt, säger chefen Anna-Clara Welander.

Nytt bevakningsområde

”Fokus på nya digitala affärer, såsom e-handel och tjänster, är strategin framåt”, framgår det av ett presmeddelande.  

– På redaktionen Allt om Vin finns kompetens och kunskap kring ämnet, nu tar vi det vidare ut i digitala kanaler, både redaktionellt och mot nya affärer, säger Anna-Clara Welander.

Expressen Magasin, som marknadsförs som Bonnier News Lifestyle, producerar ut alla Expressens magasin och featuresajter såsom exempelvis Hälsoliv och Leva & bo.

Nu blir det ett nytt bevakningsområde.

– Hela vinområdet är och kommer att förbli en viktig del av det vi på Bonnier Tidskrifter gör, framför allt inom varumärken som Allt om Mat och Lantliv Mat & Vin. Men just Allt om Vin passar bättre in i det Bonnier News Lifestyle bygger upp så en flytt är naturlig. Framöver kommer vi att samarbeta ännu mer mellan koncernens olika delar kring vinmaterialet, säger Lars Dahmén, vd för Bonnier Tidskrifter, om att Expressen tar över Allt om vin.