Nobelstudion i Expressen.Nobelstudion i Expressen.
Nobelstudion i Expressen.
Studion under USA-valet.Studion under USA-valet.
Studion under USA-valet.

Expressen söker den bästa 3D-designern

Publicerad

Nu skapar vi framtidens nyhets-tv. Är du den 3D-designer och utvecklare vi söker?

Expressen utsågs till "Årets dagstidning 2016", bland annat för vår storsatsning på det som kallas framtidens nyhets-tv.

I fjol nominerades Expressen TV i konkurrens med BBC till "European Digital Media Awards", priset gick dock till CNN – vilka Expressen är svensk samarbetskanal till. I höstas utsågs även Expressen TV på Kristallen-seminariet till "Årets bästa breaking news-sändning".

Så: det går bra nu. I somras, samma dag som fotbolls-EM invigdes, invigde också Expressen TV två splitternya studior och kontrollrum som vi skapat i samarbete med Vizrt, det världsledande tv-teknikbolaget som levererar system för realtids-3D-grafik för bland andra just BBC, CNN, CBS, Fox, CCTV, BSkyB.

EM-studion i Expressen TV.


• Nu söker vi dig!

Som vill göra virtuella studior och AR-effekter som syns och sticker ut. Som vill vara med och skapa något nytt för tv-publiken på digitala plattformar.

Här i Expressen- huset i Marieberg gör du kanske våra virtuella studior till Olympiska spelen eller riksdagsvalet nästa år, vinjetter till direktsändningarna om stora händelsenyheter eller effekter till programmen från Mitt kök och Allt om bilar.

• Vem är du?

 Du har erfarenhet av 3D-produktion, kanske från en 3D-avdelning som jobbar med rörligt material med inriktning på reklam.

 Du ska ha lätt att lära dig komplexa grafiksystem.

 Att du kan Photoshop och AfterEffects är en självklarhet.

 Du kan också Maya och/eller Cinema4D samt Flash, Premiere, AutoCad och Zbrush.

 Erfarenhet av Vizrt-systemet är meriterande.

 Erfarenhet av spelutveckling/realtidsgrafik är meriterande.

 Men viktigast: du vill vara med och skapa något nytt, i kvällstidningens spännande värld där det ofta är stressigt och där vi inte tänker som gammel-tv. Du är en 3D-designer som gör framtidens nyhets-tv.

• Här söker du!

Vill du söka eller ställa frågor om tjänsten mejlar du tv-chefen Bella Levy, bella.levy@expressen.se eller ringer 08-738 30 00.
Facklig representant, SJF, är Jan Spångberg, jan.spangberg@expressen.se.

Tjänsten är en provanställning med tillträde snarast.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag