Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressen lanserar en fördjupande krimpodd

Joakim Rydström är poddredaktör på Expressen.

Nu lanserar Expressen en podd med Kim Malmgren som djupdyker i den organiserade brottsligheten.

– Jag har ju själv i flera år punktmarkerat framväxten av de kriminella gängen i Sverige så självklart blir det mycket fokus där, säger Kim Malmgren.

I det första avsnittet av Krimrummet med Kim Malmgren gästar SVT-reportern och författaren Diamant Salihu podden. Salihu har skrivit boken Tills alla dör som beskriver konflikten mellan Dödspatrullen och Shottaz. 

– Tanken med podden är att jag bjuder in insatta gäster för att göra djupdykningar i framför allt den organiserade brottsligheten. Jag har själv i flera år punktmarkerat framväxten av de kriminella gängen i Sverige så självklart blir det mycket fokus där, säger Kim Malmgren.

De senaste åren har Expressen haft stort fokus på framväxten av de nya kriminella nätverken. Gängkriminaliteten ses också i dag som en av de viktigaste frågorna inför valet senare i höst.
– I dag är gängfrågan mer aktuell än någonsin och jag ser fram emot att fortsätta belysa problemen även i podcastformatet, säger Kim Malmgren.

Joakim Rydström är poddredaktör på Expressen och beskriver kriminaljournalistiken som en av poddmarknadens största genrer.

– Det känns väldigt bra att vi nu kan fördjupa och förklara aktuella fall även för poddlyssnarna. Men för att göra just vass och nyhetsmässig kriminaljournalistik krävs det också att man kan lägga kraft och resurser bakom den, och det kan Expressen, säger han.

Första avsnittet av Krimrummet med Kim Malmgren släppts på måndag. Därefter kan du lyssna på podden varje torsdag.