Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressen lanserar digitalt event om politiken efter coronakrisen

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Anna Gullberg, Expressens projektledare för Fem dagar om framtiden.
Foto: Emelie Langer Strömberg / Studio Langer
Expressen.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Expressen fortsätter att storsatsa på politik. 

I höst lanserar Expressen ”Fem dagar om framtiden” – ett digitalt event med fokus på politiken och hur Sverige kommer att se ut efter coronakrisen. 

– Expressens ambition är att ha den bästa och mest initierade bevakningen av svensk politik. Därför känns också Expressen självklar som arena för samtal och debatt om de brännande samhällsfrågorna. Och just nu finns det inget som är viktigare än pandemin, dess effekter och vilka lärdomar vi kan dra för framtiden, säger Expressens politik- och samhällschef Christofer Brask. 

Hur ska det gå med jobben? Företagandet? Privatekonomin? Vården? Pensionerna? Och hur ska vi ta till vara det vi har lärt av oss coronakrisen hittills?

Det är några av frågorna som diskuteras när Expressen bjuder in till det digitala eventet ”Fem dagar om framtiden” – en rivstart på hösten inför riksdagen öppnande den 8 september.

Den 31 augusti till 4 september sänder Expressen varje dag ett digitalt event. 

Sveriges vassaste politik- och samhällsbevakare sätter fokus på de viktigaste frågorna för att få i gång landet igen. Fem dagar om framtiden innehåller fem viktiga teman, varje dag med nya förslag på lösningar för Sverige:

Jobben och ekonomin

Det hållbara samhället

Så klarar vi kriser i framtiden

Det öppna Sverige 

Vi och världen efter Corona

Sveriges småföretagare har kämpat hela våren för att klara coronakrisen, och hundratusentals familjer oroar sig: för sin privatekonomi, om de ska ha råd att bo kvar om de förlorar jobben och om deras nära och kära drabbas av pandemins effekter.

– Vi är på väg in i semestertider efter en svår och slitsam period som skakat om oss alla. Men coronan är inte över, och det finns ett starkt behov av att hitta nya lösningar tillsammans. I början av hösten finns den där sköna kavla upp ärmarna-känslan, den ska vi dra nytta av, säger Anna Gullberg, Expressens projektledare för Fem dagar om framtiden.

Fem dagar om framtiden-veckan leds av Expressen TV:s profilerade programledare, som gästas av experter, politiker, näringslivstoppar och människor som berörs på djupet av det förändrade samhället.

– Av förklarliga skäl har vi de senaste månaderna sett en enorm ökning och ett mycket stort intresse hos våra tittare kring allt inom ekonomi, politik och samhälle. Att starta hösten med den här typen av satsning känns därför väldigt viktigt och är också något som våra många tittare efterfrågar och är intresserade av, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

Genom bred samhällsdebatt och granskning av de viktigaste framtidsfrågorna i ett samhälle post-corona hoppas Expressen bidra till att rita upp den nya spelplanen och skapa förutsättningar för diskussion om vägen framåt. 

– I samarbete med utvalda partner erbjuder Expressen en digital arena för lösningar på problem. Ett normalt år hade Almedalen i juli varit platsen för de här diskussionerna, men det är ju inget normalt år. Expressen tycker att Almedalen upplevs bäst på plats och hoppas på nya givande samtal där nästa år. Nu laddar vi för en intensiv höst-kickoff i Stockholm, säger Anna Gullberg.

Som Premium-kund får du ännu mer kvalificerad fördjupning från Expressens politikredaktion

Stora partiledarutfrågningen – alla intervjuer med partiledarna

Lyssna på Expressens podd ”Verkställande utskottet” om svensk inrikespolitik