Expressen har redan Apple Watch-app klar

STARTSIDANNär du öppnar Expressen-appen kan du snabbt ta del av Expressens nyhets-flöde med de senaste nyheterna från Expressen.
ARTIKLARNAVi har anpassat våra artiklar för den mindre skärmen på Apple Watch, och presenterar här en sammanfattad variant av våra nyheter.
HANDOFFVill du fortsätta läsningen? Öppna Expressens app på din Iphone, så kommer samma artikel att automatiskt finnas tillgänglig där, inklusive artiklar, tv-klipp och bildspecial.
GLANCE-VYNI glance-vyn kan du snabbt se den senaste nyheten från Expressen. Klicka på nyheten för att läsa en sammanfattning på din Apple Watch.
NYHETSFLASHARI Apple-klockan kan du också se pushnotiser från Expressen vid större nyhetshändelser.

Med Apple Watch på armen behöver du aldrig missa en viktig nyhet.

Redan från dag ett finns Expressen som app i klockan.

– I vår klockapp kan du snabbt få en nyhetsuppdatering, i ett format som är anpassad för den mindre skärmen, säger Klas Granström, redaktionschef för Expressen.

Expressen fortsätter att satsa stort digitalt.

Redan förra året lanserades Expressen som första svenska nyhetsapp i Android Wear-klockor. Under året har vi också släppt nya appar för surfplattor, många förbättringar av våra mobilappar för Iphone och Android, och en ny version av Expressen.se för dig som surfar med dator.

Och nu finns vi också i Apple Watch, redan från lanseringen av Apples omtalade klocka.

I Expressens Apple Watch-app kan du snabbt få en uppdatering av de senaste nyheterna, och få en tydlig sammanfattning av nyhetshändelsen.

Artiklarna är kortare

– I klockan tror vi att läsningen ser lite annorlunda ut. Därför är artiklarna kortare, och går snabbare att läsa. Allt för att våra läsare ska få en snabb nyhetsuppdatering, säger Simon Hjälmefjord, produktägare på Expressens utvecklingsavdelning.

Appen i klockan är tätt sammankopplad med appen i din mobil. När du läst den kortare versionen av en artikel i klockan, kan du enkelt öppna din telefon och automatiskt få upp en längre version i Expressens Iphone-app. Där kan du också fortsätta ta del av hela Expressens utbud, inklusive tv-klipp, fler bilder och fler artiklar om samma nyhetshändelse.

Kan ta emot nyhetsflashar

Förutom nyhetsflödet har Expressens klockapp också stöd för att ta emot nyhetsflashar, som skickas ut vid större nyhetshändelser. Via den så kallade glance-vyn i Apple Watch kan du snabbt se rubriken på den senaste nyheten från Expressen utan att öppna appen.


LÄS MER: Apple Watch Series 3 – guide till Apples senaste smartklocka


PSSST! Har du Android?

Sedan tidigare finns Expressens app redan ute för smarta klockor med Android Wear. Ladda ned appen till din Android Wear-klocka här.

Fixa Expressen i Apple Watch

■ Apple Watch funkar med Iphone 5 eller senare modeller. Iphonen måste ha iOS version 8.2 eller senare.

■ När du väl har klockan gör du så här för att få tag på Expressens nya Apple Watch-app:

1. Ladda ned den senaste versionen av Expressens app för iOS. Öppna www.expressen.se/iphone för att komma direkt till appen i App Store

2. Har du en Apple Watch så får du nu med Expressens app även på klockan