Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen fortsätter att öka i mobilen

Josefina Rickardt, marknads- och analyschef på Expressen.Foto: OLLE SPORRONG

Med sommaren och solen kommer Getingen!

I april hade Expressen 47,5 procent av marknadsandelarna mobilt – och avståndet till Aftonbladet krymper stadigt.

– Allt fler ser Expressen som sin självklara nyhetstjänst, säger Josefina Rickardt, marknads- och analyschef på Expressen.

En genomsnittlig vecka i april nådde Expressen 4 595 000 läsare i mobilen, visar nya siffror från Sifo och Orvesto konsument. Expressen hade i april 47,5 procent av marknadsandelarna mot Aftonbladet, som nådde 5 083 000 i mobilen en genomsnittlig vecka i april.

– Expressens ska vara den ledande digitala nyhetsaktören och att läsare och tittare väljer vår journalistik är som alltid det bästa betyget, säger Klas Granström, redaktionschef och chef för digitala medier på Expressen.

Största och viktigaste kanalen

– Det är extra glädjande att marknadsandelarna ökar när vi under vintern och våren har rapporterat om stora stories som OS, terrorrättegången och det heta politiska läget, samt gjort viktiga granskningar som de om gruppvåldtäkter och krisen i vården, fortsätter Granström.

Klas Granström, redaktionschef och chef för digitala medier på Expressen.Foto: OLLE SPORRONG

Mobilen är den största och viktigaste kanalen för Expressen, och det medvetna valet i hur journalistiken paketeras ger nu effekt.

– Framöver kommer vi att jobba ännu hårdare med att leverera breaking news, fördjupning och underhållande journalistik på bästa sätt i mobilen, säger Klas Granström.

Expressen växte med 23,4 procent

Expressen växte med 23,4 procent i fjol, jämfört med Aftonbladets 3,5 procent. Någon plan på att växla ner finns inte.

– En viktig förklaring till att vi fortsätter att öka är att vi tar vår publiks behov på allvar: Nyheter som man kan lita på, snabbhet och att vi även vågar ställa de svåra frågorna som vår serie om psykisk ohälsa och självmord, "Vi som blev kvar", som fick ett oerhört stort gensvar bland läsarna, säger Josefina Rickardt, marknads- och analyschef på Expressen.

”Lika delar hjärna och hjärta”

I går föll domen mot Rakhmat Akilov, terroristen som åtalats för att ha mördat fem personer på Drottninggatan. Det – och mycket mer – kan ni läsare få ta del av live via mobilen.

– Nu börjar ett otroligt spännande VM och Expressen kommer satsa och ge vår publik en bevakning som bara vår kunniga sportredaktion kan leverera: Med lika delar hjärna och hjärta, säger Josefina Rickardt.