Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen förstärker redaktionsledningen

Emma Malmlöf, chef för sociala medier. Foto: OLLE SPORRONG
Christoffer Brask, politik- och samhällschef. Foto: Olle Sporrong / OLLE SPORRONG
Christian Holmén, chef för grävgruppen. Foto: Olle Sporrong / OLLE SPORRONG

Expressen förstärker sin redaktionsledning när avdelningscheferna Emma Malmlöf, Christian Holmén och Christofer Brask tar plats. 

– Det är en satsning på berättande som berör, säger Klas Granström, tf chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen. 

Expressen har alltid satsat på berättande som berör – och nu tar man ytterligare ett steg. 

Redaktionsledningen förstärks med Emma Malmlöf, Christian Holmén och Christofer Brask. 

– Det är en satsning på berättande som berör, säger Klas Granström, tf chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen, och fortsätter: 

– Behovet av ännu mer av den bästa egen agenda-journalistiken vid sidan av den mest ambitiösa breaking news-journalistiken är väldigt tydligt. 

Emma Malmlöf, 29, är chef för Expressens sociala medier sedan 2018, där hon har ansvar för såväl det operativa som det strategiska. 

– Expressen var tidigt ute och positionerade sig i sociala medier. Det känns roligt att ta det arbetet vidare på högsta strategiska nivå på redaktionen, säger hon. 

Expressen förstärker sin redaktionsledning

Christian Holmén, 52, ansvarar för den grävande journalistiken, men också vår prisbelönta utrikesbevakning med Magda Gad, Kassem Hamadé, Magnus Falkehed och Niclas Hammarström.

– Jag är glad över att Expressen tydligt fortsätter att satsa på undersökande journalistik. Jag ser fram emot att arbeta ännu närmare de andra viktiga redaktionerna som Premium och samhällsredaktionen, säger hon. 

Christofer Brask, 45, är politik- och samhällschef på Expressen sedan 2018 och har tidigare varit reportagechef.

– Med ett alltmer polariserat debattklimat är det kanske viktigare än någonsin med en nyfiken, orädd samhällsjournalistik som belyser komplicerade ämnen ur flera perspektiv. Vi märker att det finns ett stort sug efter den sortens berättande, som låter läsaren tänka själv utan att bli skriven en åsikt på näsan, säger han.

De tar plats i Expressens redaktionsledning

Emma Malmlöf, 29


Chef för sociala medier-redaktionen sedan 2018.

Ansvarar för Expressen i alla sociala medier, strategiskt och operativt.

Expressen finns i dag på Twitter, Instagram, Facebook, Youtube och TikTok. Enligt Medieakademin var Expressen det mäktigaste mediehuset i Sverige på sociala medier 2017 och 2018 och näst störst efter Newsner 2019. Expressen är störst bland tidningar och nyhetskanaler på Google-sök enligt Sistrix visibility index.

 

Christian Holmén, 52

Grävchef på Expressen sedan 2006. Ansvarar för både den grävande journalistiken och Expressens prisbelönta utrikesbevakning med Magda Gad, Kassem Hamadé, Magnus Falkehed och Niclas Hammarström.

Har nominerats tre gånger till Stora journalistpriset och belönats med Guldspaden fem gånger – för boken ”Tre bröder” 2005, ”Boreliusaffären” 2006, de falska Brilloboxarna 2007, Järnrörsskandalen 2012 och Avpixlat-avslöjandena 2013.

 

Christofer Brask, 45


Politik- och samhällschef på Expressen sedan 2018. Dessförinnan reportagechef.

Ansvarar för Expressens reportage och samhällsbevakning, med reportrar som Niklas Svensson, Tomas Nordenskiöld, Karolina Skoglund och krönikören Viktor Barth-Kron.

Var redaktör för de prisbelönade reportageserierna Därför kommer tiggarna, Asylrapporten, Afghanerna och Utanförskapet inifrån och samt boken ”Sju reportage du behöver läsa för att förstå Sverige 2019” med texter av Johanna Karlsson och Federico Moreno.