Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen förstärker med Tomas Nordenskiöld

Tomas Nordenskiöld förstärker Expressens redan starka politikredaktion. Foto: Anna-Karin Nilsson
Tomas Nordenskiöld har varit på Di sedan 2009. Foto: Anna-Karin Nilsson
Fördjupning inom sakpolitik och berättande som berör. Exempelvis när reportern Malin Roos intervjuade Hanna Åkermark i Sollefteå som frågade: ”Hur kunde så många missa min pappas cancer? Foto: Expressen TV
De hetaste debatterna – här valårets första statsministerduell mellan Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M). Niklas Svensson ledde även, tillsammans med Anna Eklund, den stora partiledardebatten i Expressen TV och Di TV före valet. Foto: Expressen TV
De tunga gästerna och de största snackisarna i ”Bara Politik” med Karolina Skoglund, politikmagasinet som sänds varje onsdag kl 19 i Expressen TV och på Facebook. Foto: Expressen TV

Sedan 2009 har han rapporterat om politik för Di:s räkning. 

Nu går Tomas Nordenskiöld över till Expressen – och förstärker tidningens redan starka politikredaktion. 

– Efter att ha varit med och utvecklat Di:s politikbevakning ska det bli väldigt roligt att gå till Expressen, säger han. 

Expressen fortsätter att rekrytera några av Sveriges främsta journalister. 

Tidningens politikredaktion förstärks nu av Tomas Nordenskiöld – som kommer från Dagens industri. 

– Efter att ha varit med och utvecklat Di:s politikbevakning ska det bli väldigt roligt att gå till Expressen, som har en urstark position och där jag hoppas att kunna bidra till att göra tidningen än mer nyhetsledande i den inrikespolitiska bevakningen, säger Tomas Nordenskiöld.

Expressens nya politikreporter kommer göra Malin Roos, Karolina Skoglund, Niklas Svensson och Torbjörn Nilsson sällskap i politikgruppen. 

– Tomas Nordenskiöld är en klassisk reporter som brinner för att vara först med de viktiga nyheterna. Nu blir Sveriges vassaste politikredaktion ännu vassare, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

Expressen anställer Tomas Nordenskiöld

Månaderna efter riksdagsvalet var extremt nyhetsintensiva med en historiskt lång regeringsbildning. Men svensk politik kommer sannolikt fortsätta att bjuda på dramatik – hela vägen fram till valet 2022, konstaterar Christofer Brask:

– Vi befinner oss i ett nytt politiskt landskap, där värderingar ofta överskuggar tidigare skiljelinjer mellan partierna och gamla allianser inte längre är självklara. Det är ett inspirerande läge för oss journalister. Vi kommer jobba hårt för att hjälpa våra läsare att förstå vad som händer och hur besluten påverkar dem.

Tomas Nordenskiöld lämnar Di för Expressen. Foto: Anna-Karin Nilsson

Avslöjade att Jan Björklund avgår

Tomas Nordenskiöld har jobbat på Di sedan 2009 och har medverkat i Di TV, Sveriges ekonomi-tv-kanal som är ett samarbete mellan Dagens industri och Expressen TV. 

Senast för några veckor sedan avslöjade politikreportern att Jan Björklund avgår som partiledare för Liberalerna. 

– Det är en omvälvande och dramatisk politisk tid vi lever i, där många gamla sanningar ställs på ända: Med en socialdemokratiskt ledd regering som bedriver en borgerlig politik, med stora spänningar inom arbetarrörelsen som följd, säger Tomas Nordenskiöld och fortsätter:

– Samtidigt ser vi en framväxande högeropposition där vi ännu inte vet om de kommer försöka ta makten tillsammans och vilken riktning Moderaterna tar. Det kommer att finnas mycket att skriva om och skildra åren framöver. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!