Frida Bratt blir ny reporter och krönikör på Dina Pengar. Foto: Alex Ljungdahl
Frida Bratt blir ny reporter och krönikör på Dina Pengar. Foto: Alex Ljungdahl

Expressen förstärker – Frida Bratt värvas till Dina Pengar

Publicerad

Expressen förstärker.

Frida Bratt är ny reporter och krönikör på ekonomiavdelningen Dina Pengar.

– Det känns otroligt kul att bli en del av den satsning som Expressen gör på privatekonomi. Det finns så mycket kvar att göra på området. Många tror fortfarande att bankmannen är deras bästa vän – det kunde inte vara mer fel, säger Frida Bratt.

Frida Bratt blir ny reporter på Dina Pengar och kommer även att medverka i tv-kanalerna Expressen TV och Di TV.

Senast har hon jobbat på SvD Näringsliv som reporter, krönikör och nyhetschef. Dessförinnan har hon bland annat arbetat på DN ekonomi och Avanza.

– Den enorma räckvidd som Expressen har ger maximala förutsättningar att nå ut publikt med tips och råd även till personer som normalt inte säger sig vara intresserade av privatekonomi. De många olika kanaler som tidningen erbjuder ger också bästa möjliga förutsättningar att göra privatekonomi både kul och lättillgänglig för alla. För mig känns det jätteviktigt, säger hon.

Frida Bratt ska vara reporter och krönikör

Frida Bratt blir både reporter och krönikör inom privatekonomi och näringsliv. Hon följer en tradition där bland andra Anders Andersson och Hans Bolander varit mångåriga privatekonomiska experter i Expressen. 

– Förutom att vägleda läsarna inom privatekonomi kommer vi också att fortsätta granskningen av makthavarna vars beslut har påverkan på ekonomin, den undersökande journalistiken har förutsättningar att öka än mer inom detta område, säger Magnus Alselind, redaktionschef med ansvar för nyhetsarbetet på Expressen.

Även Bella Levy, chef för Expressen TV, är nöjd:

– Vi vet att intresset är jättestort, och det är alltid trevligt att leverera något till tittarna som vi vet att de vill ha, och vill veta mer om. För Di TV och Expressen TV handlar det om att guida och ge svar på de aktuella frågor som våra tittare söker efter, och där kommer Frida Bratt att kunna bidra mycket, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag