Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen dubbelt nominerad i INMA

Expressens nominering till INMA Awards är för Magda Gads krigsrapportering och hennes unika sätt att låta läsare och tittare följa med.
På sin Expressenverifierade Facebooksida har Magda Gad 68 000 följare. När offensiven mot Mosul inleddes, för att ta tillbaka IS viktigaste fäste, hade Magda Gad redan levt i Irak i flera månader.

Expressen belönas med dubbla nomineringar till INMA Awards, det som kallas "tidningsvärldens Oscar".

– Det är fantastiskt med två nya prestigenomineringar: Magda Gads inspirerande men också farliga rapportering från krigszoner och vår innovativa annonskampanj för Mazda, säger chefredaktör Thomas Mattsson.

I klassen "Best use of social media" är Expressen en av finalisterna, tillsammans med den stora amerikanska TV-kanalen NBC, för sin valbevakning, och norska Aftenposten.

Expressens nominering är för Magda Gad krigsbevakning och interagerande med läsarna.

– Gång på gång nomineras och prisas våra duktiga medarbetare på Expressen och eftersom jag tidigare varit med om när Expressen vunnit det som kallas för "tidningsvärldens Oscar", så vet jag hur hård konkurrensen är på INMA Awards, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

"Försöker hela tiden hitta nya lösningar"

Också Expressen Studio, som numera kallas för Bonnier News Brand Studio, prisnomineras för en kampanj för Mazda.

– Vi försöker hela tiden hitta nya, kreativa lösningar för våra kommersiella partners och Expressens digitala plattformar är en attraktiv miljö. Två veckor i följd har Expressen haft fler än 117 miljoner sidvisningar och då får reklamköparna bra genomslag, säger annonsdirektör Alexander Lydecker.

Tomas Käll jobbade som projektledare, Marcus Kilander som AD samt Jenny Rahm som media manager för den nominerade Mazda-kampanjen.

– Brand studio-verksamheten har ett mycket nära samarbete med redaktionen, utvecklings- och analysavdelningarna och den Expressen-kulturen tror jag är en förklaring till att Expressen på alla områden framhålls av olika jurys.

Expressen har tidigare vunnit INMA Awards för projekten med Valstugan, Expressenbussen och #votegbg.

Magda Gad tidigare prisad

Magda Gad har tidigare belönats med flera internationella priser.

Nu är hennes journalistik en del av Expressens finalister i INMA Awards.

"Genom att ta med mig läsarna i realtid och kommunicera med dem gör vi den här journalistiken tillsammans", säger Magda Gad.

– Jag hoppas naturligtvis att rapporteringen ska öka förståelsen för krigen och att det ska bidra till en förändring. Och blir det inte så kan i alla fall ingen säga att den inget visste, konstaterar Magda Gad.

Magda Gad har det senaste året blivit utsedd till vinnare av såväl 2016 års Cordelia Edvardson-pris samt fått 2017 års avslöjarpris av tidningen Faktum.

Expressens nomineringen till INMA Awards är för Magda Gads krigsrapportering "i världsklass" och hennes unika sätt att låta läsare och tittare följa med.

– Genom att ta med mig läsarna i realtid och kommunicera med dem gör vi den här journalistiken tillsammans, säger Magda Gad som beskriver sin journalistik som länken mellan publiken och människorna det handlar om.

Magda Gad har 68 000 följare

På sin Expressenverifierade Facebooksida har Magda Gad 68 000 följare. När offensiven mot Mosul inleddes, för att ta tillbaka IS viktigaste fäste, hade Magda Gad redan levt i Irak i flera månader. När övriga medier kom dit och åkte tillbaka - har Magda Gad stannat kvar.

– Mosul har blivit en verklighet för många människor i Sverige, säger hon.

Tidigare har Magda Gad varit finalist i Digital Media Awards för artikelserien "Därför kommer tiggarna" och även belönats med EM-silver i European Press Prize för rapporteringen i Expressen.