Expressen bjuder in till partiledardebatt

Niklas Svensson, och Anna Ekelund är programledare i partiledardebatten. Anna Herdenstam och Jon Åsberg står för upp- och eftersnack.

I september går Sverige till val.

Inför valdagen bjuder Expressen TV och Sveriges nya Ekonomi-tv-kanal Di TV in samtliga partiledare till debatt i Göteborg.

– Partiledardebatten med Di TV blir en bra möjlighet för tittarna att få mer beslutsunderlag inför valet, säger Thomas Mattsson.

Expressen TV storsatsar på politiken under våren och sommaren inför valet. 

Den 14 augusti håller Expressen TV och Sveriges nya Ekonomi-tv-kanal Di TV, en partiledardebatt i Göteborg där partiledarna drabbar samman för att ge svenska folket svar inom de mest aktuella frågorna och debattera kring de hetaste ämnena.

– 2014 höll Expressen TV partiledardebatt på Hotel Rival och eftersnacket den gången handlade mycket om oppositionsledaren Stefan Löfvens svar på Niklas Svenssons fråga om Sverige skulle starta upp fler kärnkraftverk? Nu är Löfven statsminister, men ekonomi och infrastruktur är lika relevant 2018 och vi samproducerar med Di TV, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Samarbete med Di

Di TV är Sveriges ekonomi-tv-kanal och ett samarbete mellan Expressen TV och Dagens industri. Från studio 3 i Expressen-huset sänds populära program som “Börsmorgon”, “Closing Bell”, “Ekonomistudion”, “Världens affärer” och “Di Nyheter”. Dessutom visas, i samarbete med CNNMoney, “Quest Means Business” med CNN-stjärnan Richard Quest.

Expressens politikbevakning består bland annat av tre scener och flest arrangemang av samtliga aktörer under Almedalsveckan. 

– Med nyhetsbevakning och fördjupningsreportage försöker vi informera de 5,5 miljoner svenskar som en genomsnittlig vecka väljer Expressen. Partiledardebatten med Di TV blir en bra möjlighet för tittarna att få mer beslutsunderlag inför valet, säger Thomas Mattsson.Debatten är ett samarbete mellan Dagens Industri och Expressen och den kommer att sändas i Di TV, Sveriges nya ekonomi-tv-kanal samt Expressen TV. 

”Unikt samarbete”

Lotta Edling är chefredaktör för Di. 

“Di storsatsar inför ett spännande riksdagsval och tack vare lanseringen av Di TV, och ett unikt samarbete med Expressen TV, ser vi fram mot att för första gången i Dagens industris historia kunna arrangera en partiledardebatt med fokus på näringslivets frågor.”

Partiledardebatten leds av programledarna Niklas Svensson, Expressen TV och Anna Ekelund, Di TV. 

– För fyra år sedan ledde jag Expressens första partiledardebatt någonsin. Gensvaret från tittarna då var fantastiskt. Jag är glad för att partiledarna väljer att ställa upp igen, och självklart är det både kul och hedrande att få förtroendet igen, säger Niklas Svensson och fortsätter: 

– Det blir samtidigt en sprakande final efter den roligaste och bästa säsongen hittills av vårt direktsända politikmagasin “Bara Politik.”


LÄS MER: Följ valårets hetaste frågor i Expressen TV 


Uppsnack och eftersnack

Programledarna som håller i uppsnacket och eftersnacket av debatten är Anna Herdenstam, Expressen TV och Jon Åsberg, DiTV

– Jag hoppas att det blir en politisk debatt med mindre tjafs och mer lyhördhet, fler raka svar och färre tomma ord. Det tycker jag att väljarna förtjänar i det här svåra parlamentariska läget, säger hon.

– Det ska bli extra spännande att se hur de unga väljarna tänker nu när framtiden blir allt mer svår att sia om. För de ungas skull hoppas jag på tydliga visioner från våra politiker, avslutar hon.