Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dubbla guld till Expressen i internationell tävling

Expressen tar hem dubbelt i ny tävling.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Mats Dicklén, Head of Brand Studio
Mischa Moszkowicz, marknadschef på XL-Bygg
Raúl Valencia López, marknadschef på Unibet.

Expressen har tagit två guld i den internationella tävlingen Native Advertising Awards tillsammans med XL Bygg och Unibet.

Det stod klart under en gala i Köpenhamn på onsdagen.

– Vi är så stolta över att vi återigen uppmärksammas för vårt arbete på det här sättet, det är så fantastiskt roligt att vinna tillsammans med våra kunder, säger Mats Dicklén, Head of Brand Studio som har producerat kampanjerna.

Native Advertising Awards är en årlig internationell tävling som belönar de bästa exemplen på native advertising i olika kategorier. Tävlingen, som brukar kallas ”VM i native”, har högt anseende och lockar bidrag från stora delar av världen. Vinnarna i de olika kategorierna utses av en grupp branschexperter och tillkännages på en direktsänd gala.

Expressen inledde med ett guld i kategorin ”Best Native Advertising Strategy”, där ett långsiktigt samarbete mellan Expressen och XL Bygg belönades. I kampanjen har XL Byggs projekt XL Hjälpen fått stå i centrum, en satsning på att lyfta föreningslivet och de eldsjälar som varje dag verkar runt om i landet.

– Detta pris känns så fantastiskt roligt att kunna dela med alla inom XL-BYGG som alla är så engagerade. Historien om XL-Hjälpen har definitivt stärkt varumärket positivt i alla målgrupper.

Kampanjerna.
Kampanjerna.

– Målet med samarbetet har varit att fler ska kunna läsa och höra om alla eldsjälar. Historier om det arbete dessa eldsjälar i våra föreningar lägger ner varje dag för att andra människor, stora som små ska kunna vara delaktiga. Bonnier News och Expressen har lyckats med detta, att på ett mycket kreativt sätt förmedla essensen i XL-Hjälpen, människorna. Samarbetet mellan XL-Handlaren, Proffsbyggaren, leverantörerna och framför allt föreningarna och dess eldsjälar. Det är hjärtat i XL-Hjälpen, säger Mischa Moszkowicz, marknadschef på XL-Bygg.

Expressens andra guld kom i kategorin ”Best use of Facebook” där Expressen vann tillsammans med Unibet.

– Tack vare ett tight och starkt samarbete med Bonnier News och Passion Lab har vi kunnat fånga och ta till vara på det som är grunden i svensk fotboll – supporterkulturen. Vi är mycket stolta över detta prestigefyllda pris. Vi kommer tillsammans med Glenn Hysén fortsätta fånga det bästa med svensk fotboll, säger Raúl Valencia López, marknadschef på Unibet.

”Har ett fantastiskt team”

Bakom produktionen av kampanjen står Bonnier News Brand Studio, som totalt kammade hem 5 medaljer i tävlingen.

– Förklaringen till de här framgångarna är att vi har ett fantastiskt team och engagerade kunder. Det är väldigt roligt att det här uppmärksammas internationellt, säger Mats Dicklén, chef på Bonnier News Brand Studio.

Brand Studios alla medaljer i Native Advertising Awards:

Best Native Advertising Strategy

Kund: XL-BYGG

Medalj: Guld

Best Use of Facebook

Kund: Unibet

Medalj: Guld

Best Use of AFP Web TV

Kund: IG

Medalj: Silver

Best use of text

Kund: McDonalds

Medalj: Silver

Best series of sponsored videos

Kund: IG

Medalj: Brons