"Vi hade en premiärdag som var extremt nyhetsrik", säger programledaren Lennart Ekdal."Vi hade en premiärdag som var extremt nyhetsrik", säger programledaren Lennart Ekdal.
"Vi hade en premiärdag som var extremt nyhetsrik", säger programledaren Lennart Ekdal.
Nu kan du bidra till att lösa brotten. Känner du igen mannen på bilden? Hör av dig till polisen på 114 14.Nu kan du bidra till att lösa brotten. Känner du igen mannen på bilden? Hör av dig till polisen på 114 14.
Nu kan du bidra till att lösa brotten. Känner du igen mannen på bilden? Hör av dig till polisen på 114 14.
Efter ett mord i Malmö i lördags kväll sågs två personer cykla från platsen på Kronetorpsgatan. Om du har uppgifter kan du nå polisen på 114 14. Foto: / FRITZ SCHIBLIEfter ett mord i Malmö i lördags kväll sågs två personer cykla från platsen på Kronetorpsgatan. Om du har uppgifter kan du nå polisen på 114 14. Foto: / FRITZ SCHIBLI
Efter ett mord i Malmö i lördags kväll sågs två personer cykla från platsen på Kronetorpsgatan. Om du har uppgifter kan du nå polisen på 114 14.  Foto: / FRITZ SCHIBLI

Brottscentralen i gång i Expressen TV

Publicerad

Expressen TV:s nya storsatsning har börjat.

I går kväll sändes nypremiären av ”Brottscentralen”.

– Vi hade en premiärdag som var extremt nyhetsrik, säger programledaren Lennart Ekdal precis efter premiärsändningen.

Redan i kväll, 20.00, är det dags igen.

Expressen TV växer och växer: Förra veckan slogs tittarrekord med över tio miljoner visningar.

Och i går sändes första avsnittet av ”Brottscentralen” i Expressen TV – en av flera stora satsningar som är på gång.

Alla kan bidra

Premiären snackades upp i en livesändning på Facebook med programledaren Lisah Silfwer och DNA-experten och förre kammaråklagaren Johanna Björkman.

 

SE PREMIÄREN: Hela första avsnittet av "Brottscentralen"

 

– Det som är absolut viktigast med Brottscentralen är att lösa brott, och det har också visat sig vara väldigt effektivt. Kombinationen av gärningsbeskrivning, tid plats och kanske bilder gör ju att alla kan bidra, förklarar Johanna Björkman.

Nya uppgifter om dubbelmord

I premiärprogrammet – som sändes på Expressen.se och via Facebook Live – handlade mycket om dubbelmordet i Hallonbergen i går morse.

Brottscentralen kunde rapportera nya uppgifter: Paret var

vittnen i en brottsutredning, vilket kan ha legat bakom morden. Och att en av gärningsmännen – 15 år gammal – fortsatte hugga när polisen kom fram.

Kommentarerna från tittarna strömmade in i chatten och på Facebook.

– Tittarna var väldigt nyfikna på nya studion och på de fall vi rapporterade om, säger Alexandra Karlsson, som var tittarnas kontakt i Brottscentralen-studion.

Brottscentralen är också känt för sina efterlysningar – programmet har hjälpt polisen komma vidare i hundratals fall. I premiären i Expressen TV visades bilder på en man som jagas för mordförsök i Rågsved.

– Förhoppningsvis kan vi göra skillnad i brottsutredningar där polisen kört fast, säger Lisah Silfwer, som kommer att leda Brottscentralen tillsammans med Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa.

Ekdal: ”Kändes väldigt bra”

Lennart Ekdal var mycket nöjd med Brottscentralens premiär i Expressen TV.

– Det kändes väldigt bra. Vi hade en premiärdag som var extremt nyhetsrik. Sedan hade vi dessutom tre-fyra pågående stories som vi kunde uppdatera under sändning, vilket understyrker livekänslan.

Efter premiären säger Klas Granström, redaktionschef för Expressen Digitala Medier:

– Den höga kvalitet på journalistik och produktion som Brottscentralen står för är ett viktigt tillskott till vår omfattande satsning på Expressen TV. Därför är det otroligt roligt att vara i gång.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag