Tobias Blixt, förra årets Google-praktikant. Foto: PrivatTobias Blixt, förra årets Google-praktikant. Foto: Privat
Tobias Blixt, förra årets Google-praktikant.  Foto: Privat
Expressen kan via Google News Lab Fellowship erbjuda en praktikplats i sommar i vårt så kallade Quickshot-team Foto: Virginia Mayo / AP / TT / NTB ScanpixExpressen kan via Google News Lab Fellowship erbjuda en praktikplats i sommar i vårt så kallade Quickshot-team Foto: Virginia Mayo / AP / TT / NTB Scanpix
Expressen kan via Google News Lab Fellowship erbjuda en praktikplats i sommar i vårt så kallade Quickshot-team Foto: Virginia Mayo / AP / TT / NTB Scanpix

Bli Google-praktikant på Expressen i sommar

Publicerad

Interaktiva reportage, visualisering av data och digitala berättarformer.

I sommar har du som journaliststudent åter chansen att göra praktik på Expressen via Google News Lab Fellowship – och därmed vara med och utveckla journalistiken.

– Det som var roligt var att man får jobba med ett litet team där det är ett tajt samarbete och finns många möjligheter att lära sig – och inte bara om det rent journalistiska, säger Tobias Blixt, som var förra årets praktikant.

Expressen kan via Google News Lab Fellowship erbjuda en praktikplats i sommar i vårt så kallade Quickshot-team, ett interaktivt utvecklingsteam bestående av journalister, utvecklare och designers.

Teamets uppdrag är att hela tiden förnya och utveckla Expressens digitala berättande.

Möjlighet att arbeta på Expressen

Så här skriver Google om programmet, där du under åtta veckor i sommar (juni –augusti) har möjlighet att arbeta på Expressen:

"Vi vill hjälpa fram nästa generation av journalister som arbetar med att informera, engagera och inspirera människor i hela världen. Google News Lab Fellowship erbjuder personer intresserade av journalistik och teknik möjlighet att arbeta hos relevanta organisationer i Sverige för att få värdefull erfarenhet och livslånga kontakter."

Sista ansökningsdag är snart – redan 15 mars – och du kan redan nu skicka in din ansökan via denna sajt.

Digitalt berättande i alla kanaler

Som Google-praktikant på Expressen får du arbeta med journalistik och vårt digitala berättande i alla kanaler. Du tar fram interaktiva lösningar, reportagesajter och datavisualiseringar. 

Du får även möjlighet att delta i arbetet kring att förnya användandet av metadata.

Vi söker en kreativ och drivande praktikant med ett tekniskt intresse, och som lockas av att jobba nära engagerade utvecklare. 

Du gillar att berätta historier som berör och vill använda dig av de många möjligheter som den digitala världen erbjuder för att göra det.

Google-praktikant 2017 var Tobias Blixt.

– Det var så klart en väldigt kul praktiktid. Det som var roligt var att man får jobba med ett litet team där det är tajt samarbete och finns många möjligheter att lära sig – och inte bara om det rent journalistiska. Det var lärorikt att få tänka även på design och helheten för när man ska skapa journalistik på internet, säger Tobias Blixt.

ANSÖK HÄR!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag