Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bli Google-praktikant på Expressen i sommar

Tobias Blixt, förra årets Google-praktikant. Foto: Privat
Expressen kan via Google News Lab Fellowship erbjuda en praktikplats i sommar i vårt så kallade Quickshot-team Foto: Virginia Mayo / AP / TT / NTB Scanpix

Interaktiva reportage, visualisering av data och digitala berättarformer.

I sommar har du som journaliststudent åter chansen att göra praktik på Expressen via Google News Lab Fellowship – och därmed vara med och utveckla journalistiken.

– Det som var roligt var att man får jobba med ett litet team där det är ett tajt samarbete och finns många möjligheter att lära sig – och inte bara om det rent journalistiska, säger Tobias Blixt, som var förra årets praktikant.

Expressen kan via Google News Lab Fellowship erbjuda en praktikplats i sommar i vårt så kallade Quickshot-team, ett interaktivt utvecklingsteam bestående av journalister, utvecklare och designers.

Teamets uppdrag är att hela tiden förnya och utveckla Expressens digitala berättande.

Möjlighet att arbeta på Expressen

Så här skriver Google om programmet, där du under åtta veckor i sommar (juni –augusti) har möjlighet att arbeta på Expressen:

"Vi vill hjälpa fram nästa generation av journalister som arbetar med att informera, engagera och inspirera människor i hela världen. Google News Lab Fellowship erbjuder personer intresserade av journalistik och teknik möjlighet att arbeta hos relevanta organisationer i Sverige för att få värdefull erfarenhet och livslånga kontakter."

Sista ansökningsdag är snart – redan 15 mars – och du kan redan nu skicka in din ansökan via denna sajt.

Digitalt berättande i alla kanaler

Som Google-praktikant på Expressen får du arbeta med journalistik och vårt digitala berättande i alla kanaler. Du tar fram interaktiva lösningar, reportagesajter och datavisualiseringar. 

Du får även möjlighet att delta i arbetet kring att förnya användandet av metadata.

Vi söker en kreativ och drivande praktikant med ett tekniskt intresse, och som lockas av att jobba nära engagerade utvecklare. 

Du gillar att berätta historier som berör och vill använda dig av de många möjligheter som den digitala världen erbjuder för att göra det.

Google-praktikant 2017 var Tobias Blixt.

– Det var så klart en väldigt kul praktiktid. Det som var roligt var att man får jobba med ett litet team där det är tajt samarbete och finns många möjligheter att lära sig – och inte bara om det rent journalistiska. Det var lärorikt att få tänka även på design och helheten för när man ska skapa journalistik på internet, säger Tobias Blixt.

ANSÖK HÄR!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!