Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bli Google-praktikant på Expressen i sommar

Emelie Jönsson var praktikant på Expressen förra sommaren.
Som praktikant får man bland annat jobba på Expressens utvecklingsavdelning. Oscar Tholander, Amanda Stensland, Markus Daghall och Anna-Karin Arnhällen är några av de man får jobba tillsammans med. Foto: OLLE SPORRONG

Datavisualisering, interaktiva reportage och digitalt berättande.

Nu har du chans att söka sommarens roligaste praktik på Expressen via Google News Lab Fellowship.

–  Det är verkligen en spännande bransch att få inblick i, säger förra årets praktikant, Emelie Jönsson.

Ansök här!

I sommar kommer Expressen att för tredje året i rad erbjuda en betald praktikplats via Google News Lab Fellowship. Praktikplatsen riktar sig till dig som studerar journalistik eller tech och är intresserad av att lära dig mer om mediabranschen.

Expressen söker en praktikant som gillar att ta fram nya, innovativa lösningar för bättre berättande och användarupplevelse. Du ska vara kreativ och ha ett eget driv, samtidigt som du också är intresserad av att lära dig mer om journalistik och utveckling.

Som Google-praktikant på Expressen kommer du bland annat arbeta i vårt digitala berättar-team, Quickshot. Teamet utvecklar ständigt vårt digitala berättande och kommer under året arbeta med några av våra största satsningar. I teamet arbetar både journalister, utvecklare och designers.

Beroende på din egen bakgrund kan du sedan fortsätta din praktik på utvecklingsavdelningen, på analys eller vissa delar av redaktionen. 

”En riktigt bra sommar på Expressen”

Expressen söker en praktikant som har ett intresse för nyheter, samhällsfrågor och nya tekniska lösningar. Tidigare praktikanter har studerat allt från journalistik till UX-design till utveckling.

Förra årets praktikant var Emelie Jönsson, som studerar industriell ekonomi vid Linköpings universitet.

– Jag hade en riktigt bra sommar på Expressen! Jag satt som en del i ett av utvecklingsteamen och fick fin inblick i hur arbetet funkade, vilket jag tyckte var toppen, säger hon.

Tillsammans med en annan praktikant arbetade hon med Expressens valsatsning ”Så röstade dina grannar”, en tjänst som användes av över en miljon svenskar på valdagen.

– Det var häftigt att få det ansvaret, samtidigt som vi aldrig kände oss övergivna. Resten av teamet var alltid redo att stötta oss om det behövdes. Verkligen alla jag träffade under sommaren var så trevliga, hjälpsamma och varma, säger Emelie Jönsson.

Kick off i Bryssel

Praktiken innebär utöver chansen att jobba på en av Sveriges största nyhetsredaktioner dessutom en endags-kick off i Bryssel.

– Så många drivna och häftiga personer på samma ställe, jag blev jätteinspirerad! Extra kul för att vi hade pluggat rätt olika saker; ett gäng ingenjörer, några statistiker, andra som hade pluggat journalistik, historia eller engelska, säger Emelie Jönsson.

Så vill du ha Sveriges roligaste mediepraktik – ansök här senast den 1 april! Vänta dock inte till sista ansökningsdag, då vi kommer att behandla ansökningar löpande.

Viktigt att veta

Praktiken pågår i åtta veckor mellan juni och augusti. Det finns möjlighet att ha praktiken i ett streck eller ha en vecka ledigt emellan.

Sista ansökningsdag är den 1 april. Vi behandlar ansökningar löpande.

Du skickar in din ansökan via Googles formulär, som du hittar här.

Praktiken är betald.

Plats: Stockholm, samt en dag i Bryssel.

Viktiga datum

1 april: Sista ansökninsdag

April: Praktikplatsen tillsätts

Juni: Kick off i Bryssel och praktiken börjar

Juni–augusti: Praktik fördelad på åtta veckor