Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Äntligen dags för nya Primetime i Expressen TV

Programformatet Primetime sänder nyheter live mellan klockan 18.00 och 24.00 varje dag året om. Här summeras och analyseras dagens största nyheter - men så får något sker kan tittaren räkna med en omfattande breaking news-bevakning. På bilden: Två av expressen TV:s programledare Fredrik Lennander och Anna Herdenstam.
Primetime sänds från en green screen-studio med toppmodern teknik från Vizrt, som möjliggör för sändningspersonalen att ge tittaren en vass bildproduktion med många grafiska moment som är anpassad för digitala plattformar såsom mobilen.
Vid sidan av programledarna i studion rapporterar Expressen TV:s reportrar från fält om dagens största nyheter, och åker direkt till platsen om en större händelse inträffar på kvällen. På bilden: Reporter Nicole Amiri och programledaren Lisah Silfwer.

Här är Expressen TV:s nya kvällsstudio!

Mellan klockan 18.00 och 24.00 varje dag året om sänder programformatet Primetime nyheter direkt.

Dagens största nyheter summeras och analyseras - men så fort någon händelsenyhet inträffar övergår sändningen i breaking news-bevakning. 

– Vi har alltid reportrar på fältet som rycker ut och befinner sig där det händer, när det händer, säger Bella Levy, chef på Expressen TV.

Nu är det äntligen dags. I dag lanserar Expressen TV helt nya studior för de tre olika dygnsformaten Senaste Nytt, Livestudion och Primetime.

Senaste Nytt är morgonprogrammet som fokuserar på snabba nyheter, Livestudion har full bevakning på politik och de stora kriminalfallen och på kvällen tar Primetime vid och summerar och analyserar dagens stora nyheter. Gemensamt för samtliga format: Så fort en större nyhetshändelse inträffar går sändningen in i breaking news-bevakning.

– Vi sänder 18 timmar per dag året runt men vi anpassar oss efter dygnets timmar och hur och var våra tittare befinner sig, säger Bella Levy.

Bella Levy, chef på Expressen TV. Foto: Olle Sporrong

Journalistik i världsklass

Primetime summerar inte bara de största inrikesnyheterna, utan stort fokus är också på utrikesbevakning. Som exklusiv svensk partner till amerikanska CNN kan även Expressen TV:s tittare ta del av utrikesjournalistik i världsklass.

– Vi är mycket stolta över vårt partnerskap med CNN. Vi har ett samarbete som fungerar oerhört bra och som ger oss möjlighet att stärka vår internationella bevakning på daglig basis ytterligare, säger Bella Levy.

Anna Herdenstam är en av programledarna för Primetime.

– I våra kvällssändningar i Primetime fortsätter vi att ge tittarna det senaste och sända live på platser där nyhetshändelser äger rum. På kvällen finns även utrymme för fördjupningar, analyser och kommentarer till det som hänt under dagen och då tar vi hjälp av och våra  superproffsiga specialreportrar och expertkommentatorer, säger hon. 

Under 2018 belönades Expressen TV med branschpriset Kristallen i kategorin Årets fakta och nyhetsbevakning för bevakningen av terrorattacken i Barcelona. 

”Vi fortsätter att ge tittarna det senaste”, säger Anna Herdenstam. Foto: OLLE SPORRONG

”Ligger helt rätt i tiden”

Det omfattande utbudet av live-tv och video on demand ligger helt rätt i tiden, menar Christian Rissel, Head of Agency & TV Bonnier News Sales.

– TV-marknaden ritas om i högt tempo och därför är det väldigt viktigt att kunna erbjuda läsare att konsumera vårt innehåll sömnlöst mellan text, bild, ljud och rörlig bild. Efterfrågan av onlinevideo är hög och våra satsningar på både brett utbud samt snabba nyheter ligger helt rätt i tiden, säger han.

Christian Rissel, Head of Agency & TV Bonnier News Sales. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Christian Rissel ser med tillförsikt fram emot 2019.

– Förväntningarna är så klart höga. Vi har ett fantastisk kvalitativt innehåll och kopplat till det har vi nu arbetat fram ett strategiskt ramverk kring kommersiellt erbjudande, organisation och teknisk struktur. Detta stärker våra möjligheter att skala upp vår affär ytterligare och kunna erbjuda nya innovativa lösningar på ett enkelt sätt, säger han.

Här kan du se Expressen TV

Så ser du

Ladda ner Expressens app gratis.

Expressen

Expressens desktop- och mobilsajter och -appar visar nyhetskanalen.

Apple TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen.

9 flygplatser

På bland annat Arlanda, Landvetter och Sturup kan du se nyhetsuppdateringar från både Expressen TV och Di TV.

Arlanda Express

PÅ tåget mellan Stockholm C och Arlanda visas nyhetsuppdateringar från Expressen TV och Di TV.

Boxer

Om du har Boxer som operatör kan du se Expressen TV via smartboxen som är uppkopplad mot internet samt, snart, Boxer TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Boxer Play (både webb och appar, Chromecast och Airplay.

Comhem

Landers största tv-operatör distribuerar nu Expressen TV i alla digital-tv boxar som klarar HD som Comhems gamla tv-boxar, Tivo-boxen samt Com Hem TV-hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Com Hem Play (både webb och appar, Chromecast och Airplay).

TV på bussen och tåget

Genom ett samarbete med Colibri Gruppen visas Expressen TV och Di TV på bussar och tåg hos Västtrafik, Skånetrafiken, och Norrtåg. Expressens samarbete med Geosignage gör att du kan se Expressen TV och Di TV ombord på Karlstadsbuss.

 

Jennie Pierrou är en av Expressen TV:s programledare.

 

Detta är Primetime

Primetime sänds varje dag, året om, mellan klockan 18.00 och 24.00.

Programmet ger dig hela tiden det senaste i nyhetsväg, men summerar och analyserar också dagens största inrikes- och utrikesnyheter.

Som tittare på Primetime kan man också räkna med en omfattande breaking news-bevakning så fort någonting större inträffar.

 

Fredrik Lennander och Jennie Pierrou är två av Expressen TV:s programledare.

 

Detta är Livestudion

Livestudion sänds varje dag, året om, mellan klockan 10.00 och 18.00. 

Programmet ger dig de senaste nyheterna, bevakar alla viktiga presskonferenser och rapporterar om de största pågående kriminalfallen. 

Livestudion är redo att på ett ögonblick slå om till breaking news när stora nyhetshändelser inträffar.

 

”Senaste Nytt” sänds varje dag och har fokus på de senaste nyheterna.

 

Detta är Senaste nytt

Senaste Nytt sänds varje dag, året om, mellan 06.00 och 10.00 med två programledare. 

Det är ett rappt programformat med fokus på att ge dig de största nyheterna och hela tiden uppdatera dig på de senaste nyheterna från Sverige och världen.

Så fort en större nyhetshändelse sker kan du som tittare räkna med att Senaste Nytt ger dig det senaste om händelseutvecklingen. 

 

Exklusiv partnerkanal till CNN

• Expressen TV är exklusiv svensk partner till den amerikanska tv-kanalen CNN. 

• CNN:s reportrar och programledare medverkar regelbundet i Expressen TV, där de pratar med Expressen TV:s dito och alltså gör exklusivt material bara för den svenska publiken. Omvänt har Expressen TV:s reportrar och programledare synts i CNN med liverapporter.

• Expressen TV kan genom samarbetet via exklusiva CNN-reportage från världens alla hörn och program såsom Connect the World med Becky Anderson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!