Andreas Cervenka har tilldelats Stora journalistpriset två gånger. Foto: DiAndreas Cervenka har tilldelats Stora journalistpriset två gånger. Foto: Di
Andreas Cervenka har tilldelats Stora journalistpriset två gånger. Foto: Di
Nu börjar Andreas Cervenka som ny korrespondent för Dagens industri och Di TV i Silicon Valley. Foto: ALEX LJUNGDAHLNu börjar Andreas Cervenka som ny korrespondent för Dagens industri och Di TV i Silicon Valley. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Nu börjar Andreas Cervenka som ny korrespondent för Dagens industri och Di TV i Silicon Valley. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Andreas Cervenka ny korre för Di och Di TV i Silicon valley

Publicerad

Han har tilldelats Stora journalistpriset två gånger. Han har utsetts till bästa ekonomijournalist två gånger.

Nu börjar Andreas Cervenka som ny korrespondent för Dagens industri och Di TV i Silicon Valley.

Läs Andreas Cervenkas första reportage från USA här.

Facebook? Google? Amazon? Apple? Den nya ekonomin påverkar oss alla, och nu kommer Sveriges nya ekonomi-tv-kanal, Di TV, få en ännu bättte rapportering från USA.

 Du är Di:s nye korrespondent i Silicon Valley, vad kommer du att fokusera på i din journalistik?

– Jag kommer att försöka beskriva hur dominerande de stora it-jättarna har blivit och hur det förändrar näringslivet, världsekonomin, samhället och våra liv, säger Andreas Cervenka.

Han har tidigare varit reporter på E24 och SvD Näringsliv, men återvänder nu till Dagens industri.

 Di och Expressen samarbetar ju kring Di TV, vad kommer du att rapportera om just i tv? 

– Jag kommer att göra inslag varje vecka om de ämnen jag tar upp i mina artiklar,  men också rapportera live när det händer stora saker här.

Du har bott i Silicon Valley från och med i somras nu - vad har förvånat dig mest under den tiden?

– Kanske vilken stor påverkan de stora jättarna också har på lokalsamhällena här, och hur det finns tydliga vinnare men också förlorare på deras framgångar.

Du skriver i tisdagens Di att "Wall Streets makt flyttar till Silicon Valley" – är det en trend eller långsiktig utveckling?

– Just nu ser det ut som en långsiktig utveckling, men frågan är förstås om det är sunt. Den debatten har bara börjat och avgörande kanske blir hur politikerna kommer att reagera.

 Vilken är den mest spännande person du träffat på hittills på plats och varför?

– Den mest spännande hoppas jag faktiskt träffa nu i veckan, jag vill inte avslöja för mycket. Men det är en av de första investerarna i några av de stora internetjättarna som nu säger att deras framfart skrämmer honom.  

Andreas Cervenka kommer varje tisdag att skriva reportage inifrån Silicon Valley i Dagens industri, och medverka regelbundet i nya Di TV.

Läs Andreas Cervenkas första reportage från USA här.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag