Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Lydecker är Årets intraprenör!

Expressens Alexander Lydecker vinner Årets Intraprenör.
Foto: Olle Sporrong
"Det känns fantastiskt bra. Jag är superglad och stolt och väldig inspirerad av att se att vårt arbete fungerar", säger han.
Foto: Olle Sporrong

Expressens försäljningsdirektör Alexander Lydecker är Årets Intraprenör.

På onsdagen tog han hem prestigepriset på exklusiva Berns i Stockholm.

– Vi har gått till att bli en organisation som jobbar väldigt effektivt, säger Alexander Lydecker.

Fem kunde vinna – men bara Expressens Alexander Lydecker gjorde det.

På onsdagen korades vinnaren av "Årets Intraprenör" 2017 på Berns i centrala i Stockholm. Tävlingen hålls av rekryteringsföretaget Talentia sen sju år tillbaka och vinnaren presenterades i samband med den globala konferensen Intrapreneurship Conference.

Finalisterna var: Expressens Alexander Lydecker, Kristoffer Rengfors, chief marketing officer på Flygresor, Viktor Svensson, president div. tech på ingenjörs- och konsultföretaget ÅF, Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen och Mikael Sundström, head of networked events på Ericsson.

Men vinnaren blev alltså Alexander Lydecker för att "successivt byggt sitt team och radikalt utvecklat hela annonsaffären med innovativa erbjudanden".

"Fantastiskt bra"

Dock: Alexander Lydecker trodde inte att han skulle vinna:

– Det gjorde jag faktiskt inte. Jag kände att det bara var en vinst att bli nominerad. Jag gick dit med ... jag hade inga förväntningar alls, och blev jätte-, jätteglad. Men jag hade egentligen inga förväntningar. Det var andra starka som var med och tävlade, säger en glad vinnare från Berns.

Han fortsätter:

– Det känns fantastiskt bra. Jag är superglad och stolt och väldig inspirerad av att se att vårt arbete fungerar. Att det premieras på det här sättet, säger Lydecker.

I november fick säljorganisationen Bonnier News Sales – som sköter Expressen, DN och Di – tolv nya medarbetare. De blev del av den enhet som arbetar med affärsutveckling, kreation och försäljning av digitala kommunikationslösningar. Ledare för gruppen: Alexander Lydecker.

Lydeckers mål

– Jag tror att de förändringar vi har gjort har visat en ganska stor skillnad. Vi har sett resultat som varit positiva. Vi har gått till att bli en organisation som jobbar väldigt effektivt. Det främsta kvittot är väl att vi har blivit väldigt mycket mer effektiva än vi var för ett, två år sen. Effektiviteten är avgörande. Sen har de tagit referenser från kunder, jag tror de har märkt en stor skillnad på marknaden, säger Lydecker.

Nu siktar han på framtiden:

– Nästa steg är att fortsätta arbeta på det sättet jag tror på: Tydligt med fritt ledarskap och att jobba genom alla kolleger, få dem att växa i de roller de har och se till att vi fortsätter den framgångsrika transformationen som vi påbörjat.