Klart i natt: Rekord för Expressen – igen

Publicerad

Förra veckan hade Expressen totalt 159 miljoner sidvisningar och strömstarter – den största trafiksiffran någonsin.

Bland alla rekord för olika plattformar redovisar både Expressen TV och SportExpressen nya rekord.

– Väldigt roligt nu när vi dessutom lanserat en ny tv-kanal, SportExpressen TV, som sänder dygnet runt om OS, säger tv-chefen Bella Levy.

Vinter-OS är igång och sektionen SportExpressen på Expressens plattformar hade direkt fina trafiksiffror med 26 miljoner sidvisningar.

Detta samtidigt som den nya sportkanalen, SportExpressen TV, hade premiär. Kanalen kan ses på Expressens plattformar.

Är du kund hos Com Hem? Kanalen kan ses gratis – klicka här för information. 

Är du kund hos Boxer ? Kanalen kan ses gratis – klicka här för information. 

Den totala trafikökningen för Expressens var förra veckan 35 procent, jämfört med samma vecka förra året, och trenden är fortsatt tydlig. Antalet användare av Expressens olika sajter och appar blir stadigt fler, och de konsumerar allt mer innehåll och dessutom allt längre.

De tekniska mätningarna av trafiken stämmer också väl överens med de räckviddsmätningar som Sifo Orvesto gör, och som månad efter månad visar att Expressen vinner marknadsandelar mot Aftonbladet.

I dag har Expressen exempelvis 48,4 procents marknadsandel räckviddsmässigt i mobilen, jämfört med 19 procent för några år sedan. I flera delar av Sverige har Expressen redan gått om. 

Bland annat är Expressen största nyhetsförmedlare i mobilen bland kvinnor, med 22 000 fler kvinnliga läsare än Aftonbladet. 

– Det är positivt att vi kan tillgängliggöra innehållet för fler tittare och att våra olika kanaler mottas så väl, säger Expressens tv-chef Bella Levy.Foto: Olle Sporrong

Just nu pågår en storsatsning på tv och förra veckan hade Expressen TV 24,9 miljoner strömstarter, vilket var 153 procent fler än i fjol.

Bella Levy igen:

– Det är positivt att vi kan tillgängliggöra innehållet för fler tittare och att våra olika kanaler mottas så väl: nyhetskanalen Expressen TV, ekonomi-tv-kanalen Di TV som görs med Dagens industri och så den senaste lanseringen SportExpressen TV.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag