Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart i natt: Rekord för Expressen – igen

Förra veckan hade Expressen totalt 159 miljoner sidvisningar och strömstarter – den största trafiksiffran någonsin.

Bland alla rekord för olika plattformar redovisar både Expressen TV och SportExpressen nya rekord.

– Väldigt roligt nu när vi dessutom lanserat en ny tv-kanal, SportExpressen TV, som sänder dygnet runt om OS, säger tv-chefen Bella Levy.

Vinter-OS är igång och sektionen SportExpressen på Expressens plattformar hade direkt fina trafiksiffror med 26 miljoner sidvisningar.

Detta samtidigt som den nya sportkanalen, SportExpressen TV, hade premiär. Kanalen kan ses på Expressens plattformar.

Är du kund hos Com Hem? Kanalen kan ses gratis – klicka här för information. 

Är du kund hos Boxer ? Kanalen kan ses gratis – klicka här för information. 

Den totala trafikökningen för Expressens var förra veckan 35 procent, jämfört med samma vecka förra året, och trenden är fortsatt tydlig. Antalet användare av Expressens olika sajter och appar blir stadigt fler, och de konsumerar allt mer innehåll och dessutom allt längre.

De tekniska mätningarna av trafiken stämmer också väl överens med de räckviddsmätningar som Sifo Orvesto gör, och som månad efter månad visar att Expressen vinner marknadsandelar mot Aftonbladet.

I dag har Expressen exempelvis 48,4 procents marknadsandel räckviddsmässigt i mobilen, jämfört med 19 procent för några år sedan. I flera delar av Sverige har Expressen redan gått om. 

Bland annat är Expressen största nyhetsförmedlare i mobilen bland kvinnor, med 22 000 fler kvinnliga läsare än Aftonbladet. 

– Det är positivt att vi kan tillgängliggöra innehållet för fler tittare och att våra olika kanaler mottas så väl, säger Expressens tv-chef Bella Levy. Foto: Olle Sporrong

Just nu pågår en storsatsning på tv och förra veckan hade Expressen TV 24,9 miljoner strömstarter, vilket var 153 procent fler än i fjol.

Bella Levy igen:

– Det är positivt att vi kan tillgängliggöra innehållet för fler tittare och att våra olika kanaler mottas så väl: nyhetskanalen Expressen TV, ekonomi-tv-kanalen Di TV som görs med Dagens industri och så den senaste lanseringen SportExpressen TV.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!