Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zuckerberg slår tillbaka mot Trump

Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NOAH BERGER / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s president Donald Trump har twittrat – igen. Under onsdagen gick han till angrepp mot Facebook, som Trump menar alltid har varit "anti-Trump".

Mark Zuckerberg, Facebook:s vd, försvarar dock plattformen i ett Facebook-inlägg.

"Det är så det ser ut när man driver en plattform med plats för alla olika sorters åsikter", skriver han.

Den sociala plattformen Facebook har uppmärksammats efter att det kommit fram att man sålt annonser som kan ha haft en påverkan på fjolårets USA-val. 

Enligt Facebook handlar det om cirka 3 000 annonser för totalt 100 000 dollar (cirka 810 000 kronor), och enligt sajtens säkerhetsansvariga så har kontona sannolikt drivits från Ryssland.

Många har spekulerat i att annonserna syftade till att skapa oreda i amerikansk politik inför valet.

Under onsdagen bestämde sig USA:s president för att twittra om sajten:

"Facebook har alltid varit anti-Trump", skriver han.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/913034591879024640

Zuckerberg: "Så det ser ut"

Nu har facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg svarat på kritiken i ett långt inlägg på Facebook. 

"Trump säger att Facebook är emot honom. Liberaler säger att vi hjälpte Trump. Bägge sidor är upprörda över idéer och innehåll som de inte håller med om. Det är så det ser ut när man driver en plattform med plats för alla olika sorters åsikter", skriver Zuckerberg.

Zuckerberg skriver dessutom att Facebooks roll i presidentvalet var stor – men inte på det sätt som många pratar om.

"Det här var det första USA-valet där presidentkandidaterna hade internet som sin viktigaste plattform för kommunikation", skriver Zuckerberg.

Flera kallade till utskott

Underrättelseutskottet i USA:s representanthus meddelar att det kommer att hållas en öppen utfrågning av flera internet-plattformar som en del i utredningen av Rysslands inblandning i presidentvalet, skriver Reuters. 

Enligt ett uttalande så ska syftet vara att "bättre förstå hur Rysland använde verktyg och internet för att skapa oenighet och påverka valet".

Dit är både Facebook, Google och Twitter kallade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.