Sällskapet anlände till Ådö i Mälaren utanför Stockholm. Foto: Foto Gunnar SeijboldSällskapet anlände till Ådö i Mälaren utanför Stockholm. Foto: Foto Gunnar Seijbold
Sällskapet anlände till Ådö i Mälaren utanför Stockholm. Foto: Foto Gunnar Seijbold
Efter jakten anlände gänget med båten. Zlatan var maskerad med en jaktoutfit - den vitgråa snödräkten - som får beröm av jaktexperten. Foto: Foto Gunnar SeijboldEfter jakten anlände gänget med båten. Zlatan var maskerad med en jaktoutfit - den vitgråa snödräkten - som får beröm av jaktexperten. Foto: Foto Gunnar Seijbold
Efter jakten anlände gänget med båten. Zlatan var maskerad med en jaktoutfit - den vitgråa snödräkten - som får beröm av jaktexperten. Foto: Foto Gunnar Seijbold
Zlatans vän och fotbollskollega Daniel Majstorovic går iland. Foto: Gunnar SeijboldZlatans vän och fotbollskollega Daniel Majstorovic går iland. Foto: Gunnar Seijbold
Zlatans vän och fotbollskollega Daniel Majstorovic går iland. Foto: Gunnar Seijbold
Zlatan plockar in sina saker i bilen för hemfärd men ville inte avslöja hur jakten gått. Foto: Gunnar SeijboldZlatan plockar in sina saker i bilen för hemfärd men ville inte avslöja hur jakten gått. Foto: Gunnar Seijbold
Zlatan plockar in sina saker i bilen för hemfärd men ville inte avslöja hur jakten gått.  Foto: Gunnar Seijbold

Zlatans jakt
efter nya mål

Publicerad

Zlatan och polaren Daniel Majstorovic har letat nya mål - utanför fotbollsplanen.

Den svenske superstjärnan var väl maskerad i snödräkt efter jaktturen - en utmärkt kamouflageklädnad för hjortjakt.

- Älgar och vildsvin är halvblinda, men hjortar ser väldigt bra, säger Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

Den svenske fotbolls- stjärnan lämnade hemmet i Paris för ett par dagar sedan för en blixtvisit i Sverige. Då passade han på att åka ut till Dävensö i Mälaren utanför Stockholm.

"Säsong för nästan allt"

Där gav han sig i går ut på jakt tillsammans med några bekanta, däribland nära vännen Daniel Majstorovic. De anlände med båt från Dävensö till Ådö, där de tog bilarna tillbaka till stan.

Zlatan var väl maskerad i en så kallad snödräkt, en populär kamouflageklädnad ämnad för vinterjakt. Daniel Ligné hävdar att området där sällskapet jagade är berömt för sin stora hjortstam, och han tror att det var just kronhjort eller dovhjort som herrarna var ute efter att fälla.

- Det är säsong för nästan allt. Men jag skulle gissa att de jagade hjort. Det är fina hjortmarker där, området är känt för sina stammar. Det finns både dovhjort och kronhjort, men man har också vildsvin i de trakterna, säger Ligné.

Eftersom det är säsong för nästan allt vilt brukar man jaga flera arter samtidigt.

- Man kan säga att man skjuter det man ser, säger Daniel Ligné.

Vill ha bra syn

Anledningen att Zlatan och de andra använder den heltäckande snödräkten är att framför allt hjortarna har bra syn och det är därför viktigt att kamouflera sig ordentligt.

- Man vill ha kamouflage för att kunna komma nära djuret. Har du bra kamouflage av-slöjar inte deras syn dig utan då är det lukten som kan avslöja. Men ligger vindarna rätt kan man komma nära djuret, säger han.

- Den orangea mössan är jätteviktig. Den har man för att se varandra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag