Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatan Ibrahimovic är nära köpa ö i Mälaren

Fotbollstjärnan ska köpa Dävensö i Stockholms län där jaktmarkerna sprider ut sig med hjort och vildsvin. Obs! Bilden är ett montage.

Nu vill Zlatan utöka sitt imperium och förbereder köp en hel ö – idylliska Dävensö mitt i Mälaren på 355 hektar.

– Köpet ska gå igenom sista juni om alla avtal blir klara, säger fotbollsstjärnans ombud Gustaf Kukacka, till Expressen.se.

Zlatan Ibrahimovic, som just nu är i Ukraina för att leda Sverige till EM-guld, har köpt på sig en del fastigheter genom åren.

Förutom lyxvillan i Malmö, har han också lägenheter i bland annat Miami och New York, Milano och Barcelona.

Zlatan har också jaktmarker i Jämtland och Skåne efter sitt stora intresse för jakt efter jägarexamen för två år sedan.

Nu har Zlatan snart en egen ö att jaga på också.

Fotbollstjärnan är nära att avsluta ett köp av Dävensö i Mälaren där jaktmarkerna sprider ut sig med hjort och vildsvin.

– Det stämmer att han är på väg att köpa den ön. Men vissa avtal är inte klara än. De ska vara klara sista juni och då ska köpet gå igenom, säger Gustaf Kukacka, som är god vän till Zlatan och hans ombud i köpet, till Expressen.se.

"Pratats lite"

Det enda som kan sätta käppar i hjulet för Zlatans drömköp som varit på gång länge är om avtalen inte blir klara.

– Det är vissa rättigheter på ön, bland annat avtal på en hel del jaktarrenden, som inte är lösta, säger Gustaf Kukacka, som arbetar på jaktbutiken Hunt i Stockholm och hjälpte Zlatan med hans jägarexamen.

Men redan har snacket börjat gå på ön.

– Det har pratats lite om det, det är en del som hört det här ute på ön, säger Börje Lennström.

Eyvind Karlsson har i många år arrenderat marken och tagit hand om Dävensö gård på ön.

– Det är en stor och ganska vacker ö. Den har högt rekreationsvärde för den som har båt och kan ta sig ut. Det är inte alls exploaterat, säger han till Expressen.se.

Ön är på 355 hektar. Men ytterligare en ö på 40 hektar ingår i köpet. Priset är oklart, men det rör sig om ett mångmiljonbelopp.

 

Expressen.se rättar: I en tidigare version av texten stod det att Zlatan sålt lyxvillan i Malmö. Den äger han fortfarande. Det stod också att Dävensö ligger i Uppsala län. Det är fel. Dävensö ligger i Stockholms län.