Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zelenskyj om familjen: Inte träffat dem på dagar

Filmer sprids: Dansar i stilettklackar och dricker kaffe med soldater
Olena Zelenska och Volodymyr Zelenskyj.
Foto: STEPAN FRANKO / EPA
Volodymyr Zelenskyj säger att han inte har träffat sin familj på tre dagar.
Foto: EYEPRESS NEWS/SHUTTERSTOCK / EYEPRESS NEWS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, 44, befinner sig fortfarande i Kiev – men har inte träffat sin familj på flera dagar.

Det berättar han för Sky News.

– Fienden har markerat mig som mål nummer ett, min familj som mål nummer två, har han tidigare sagt.


Kriget i Ukraina påverkar säkerhetsläget i hela Europa – se till att du har Expressens app nedladdad för att få viktiga uppdateringar och nyheter om kriget.

Filmer sprids: Dansar i stilettklackar och dricker kaffe med soldater

Det är på Twitter som Sky News har publicerat ett tv-klipp där den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj svarar på frågor.

Han får frågan om han kan träffa sin familj.

– Nej. Nej, det kan jag inte.

På frågan om när han träffade dem senast svarar han först ”före kriget”. Sen ändrar han sig och säger ”nej, för tre dagar sen. I mitten av kriget”.

Träffade sin fru i skolan

Volodymyr Zelenskyj – som innan han valdes till president 2019 jobbade som komiker och skådespelare – är sen 2003 gift med Olena, 44. De kommer båda från staden Kryvyi Rih i ett ryskspråkigt område i sydöstra Ukraina.

Paret träffades på universitetet, när hon studerade arkitektur och han juridik, skriver Washington Post. De jobbade sen tillsammans i nöjesbranschen. De har två barn: dottern Oleksandra, 17, och sonen Kyrylo. 9. 

Dottern har som barnskådespelare medverkat i pappans produktioner.

Familjen kvar i Ukraina

Var medlemmarna i familjen nu befinner sig är oklart, men presidenten uppges vara kvar i Kiev och har tidigare sagt nej till amerikansk hjälp att fly därifrån. Olena Zelenska och barnen är också kvar någonstans i Ukraina, enligt Washington Post. Olena Zelenska har flera gånger tagit till sociala medier för att skriva om kriget.

https://www.instagram.com/p/CaB7I28gzMZ/

”Vi är emot kriget och attackerade inte först. Men vi kommer inte att ge upp. Hela världen, titta, vi slåss för fred i era länder också”, skrev hon på tisdagen.

Volodymyr Zelenskyj har tidigare sagt att han är mål nummer ett för Ryssland, hans familj nummer två.

Ukrainas president i intervju med CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.