Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zainab, 6, hittad våldtagen och mördad på soptippen

Sexåriga Zainab Ansari försvann när hon var på väg till skolan. Foto: FAMILY HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mordet på Zainab har lett till omfattande demonstrationer mot myndigheterna i Pakistan och krav på åtgärder för att förhindra sexbrott mot barn. Foto: K.M. CHAUDARY / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon rövades bort när hon var på väg till koranskolan.

Nu skakas Pakistan av våldsamma demonstrationer efter att sexåriga Zainab Ansari hittats mördad och våldtagen på en sophög.

– Det är som om världen har tagit slut... jag har inga ord, säger pappa Ameen Ansari till BBC.

Det var i förra veckan som sexåriga Zainab Ansari lämnade sina släktingars hem i pakistanska staden Kasur där hon bodde tillfälligt medan föräldrarna var på en pilgrimsresa till Mecka i  Saudiarabien.

Men hon kom aldrig fram till skolan hon var på väg till utan försvann spårlöst.

Försvinnandet anmäldes till polisen och efter flera dagars intensivt sökande hittades den sexåriga flickan i tisdags. Hennes döda kropp låg slängd på en soptipp en dryg kilometer från hemmet och polisen uppger att hon blivit våldtagen och strypt till döds.

– Det är som om världen har tagit slut... jag har inga ord, säger pappa Ameen Ansari till BBC.

Protester efter våldtäkten och mordet på Zainab Ansari i Karachi, Pakistan. Foto: REHAN KHAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Övervakningsbilder på okänd man

Samtidigt visar övervakningsbilder som polisen offentliggjorde i torsdags hur sexåringen promenerade i väg från hemmet hand i hand med en okänd man.

Mannen är nu efterlyst – samtidigt som det brutala mordet skakar hela Pakistan.

Våldsamma protester har brutit ut på flera håll i landet och demonstranter har kastat sten och satt eld på regeringsbyggnader och polishus då de menar att myndigheterna inte gör tillräckligt för att bekämpa sexualbrott mot barn.

Zainab Ansaris pappa är också kritisk till att polisen inte lade ner mer resurser på att hitta hans dotter.

– Om polisen gjort sitt jobb hade de hittat henne så snart de fick tag på övervakningsbilderna, säger Ameen Ansari till BBC.

Polisen har utlyst en belöning på drygt 700 000 kronor till den som kan ge upplysningar som leder till att Zainabs mördare grips.

Flera liknande fall

Det här är dock inte första gången som barn hittats mördade i Kasur. De senaste två åren har tolv liknande fall inträffat i staden uppger polisen.

Mordet på Zainab har nu lett till en landsomfattande diskussion som rör våldsbrott mot barn. När nyhetsankaret Kiran Naz presenterade nyheterna på den nationella tv-kanalen Samaa TV i torsdags hade hon sin lilla dotter med sig.

https://twitter.com/omar_quraishi/status/951119489776738305

– I dag är jag inte Kiran Naz utan en mamma, det är därför jag sitter här med min dotter. De små kistorna är de tyngsta och hela samhället tyngs ner av vikten på Zainabs kista, sa hon i sändningen.