Sexåriga Zainab Ansari försvann när hon var på väg till skolan. Foto: FAMILY HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNSexåriga Zainab Ansari försvann när hon var på väg till skolan. Foto: FAMILY HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Sexåriga Zainab Ansari försvann när hon var på väg till skolan. Foto: FAMILY HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mordet på Zainab har lett till omfattande demonstrationer mot myndigheterna i Pakistan och krav på åtgärder för att förhindra sexbrott mot barn. Foto: K.M. CHAUDARY / AP TT NYHETSBYRÅNMordet på Zainab har lett till omfattande demonstrationer mot myndigheterna i Pakistan och krav på åtgärder för att förhindra sexbrott mot barn. Foto: K.M. CHAUDARY / AP TT NYHETSBYRÅN
Mordet på Zainab har lett till omfattande demonstrationer mot myndigheterna i Pakistan och krav på åtgärder för att förhindra sexbrott mot barn. Foto: K.M. CHAUDARY / AP TT NYHETSBYRÅN

Zainab, 6, hittad våldtagen och mördad på soptippen

Publicerad

Hon rövades bort när hon var på väg till koranskolan.

Nu skakas Pakistan av våldsamma demonstrationer efter att sexåriga Zainab Ansari hittats mördad och våldtagen på en sophög.

– Det är som om världen har tagit slut... jag har inga ord, säger pappa Ameen Ansari till BBC.

Det var i förra veckan som sexåriga Zainab Ansari lämnade sina släktingars hem i pakistanska staden Kasur där hon bodde tillfälligt medan föräldrarna var på en pilgrimsresa till Mecka i  Saudiarabien.

Men hon kom aldrig fram till skolan hon var på väg till utan försvann spårlöst.

Försvinnandet anmäldes till polisen och efter flera dagars intensivt sökande hittades den sexåriga flickan i tisdags. Hennes döda kropp låg slängd på en soptipp en dryg kilometer från hemmet och polisen uppger att hon blivit våldtagen och strypt till döds.

– Det är som om världen har tagit slut... jag har inga ord, säger pappa Ameen Ansari till BBC.

Protester efter våldtäkten och mordet på Zainab Ansari i Karachi, Pakistan.Foto: REHAN KHAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Övervakningsbilder på okänd man

Samtidigt visar övervakningsbilder som polisen offentliggjorde i torsdags hur sexåringen promenerade i väg från hemmet hand i hand med en okänd man.

Mannen är nu efterlyst – samtidigt som det brutala mordet skakar hela Pakistan.

Våldsamma protester har brutit ut på flera håll i landet och demonstranter har kastat sten och satt eld på regeringsbyggnader och polishus då de menar att myndigheterna inte gör tillräckligt för att bekämpa sexualbrott mot barn.

Zainab Ansaris pappa är också kritisk till att polisen inte lade ner mer resurser på att hitta hans dotter.

– Om polisen gjort sitt jobb hade de hittat henne så snart de fick tag på övervakningsbilderna, säger Ameen Ansari till BBC.

Polisen har utlyst en belöning på drygt 700 000 kronor till den som kan ge upplysningar som leder till att Zainabs mördare grips.

Flera liknande fall

Det här är dock inte första gången som barn hittats mördade i Kasur. De senaste två åren har tolv liknande fall inträffat i staden uppger polisen.

Mordet på Zainab har nu lett till en landsomfattande diskussion som rör våldsbrott mot barn. När nyhetsankaret Kiran Naz presenterade nyheterna på den nationella tv-kanalen Samaa TV i torsdags hade hon sin lilla dotter med sig.

https://twitter.com/omar_quraishi/status/951119489776738305

– I dag är jag inte Kiran Naz utan en mamma, det är därför jag sitter här med min dotter. De små kistorna är de tyngsta och hela samhället tyngs ner av vikten på Zainabs kista, sa hon i sändningen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag