Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yuriy, 15, i koma efter brutala gängattacken

Den brutala misshandeln fångades av övervakningskameror. Nu vädjar mamman om tips och hjälp.
Yuriy Khrucheny misshandlades grovt i centrala Paris.
Foto: Instagram / Instagram
Inrikesministern Gerald Darmanin är en av alla som fördömt våldet.
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM
Bild från händelsen.
Foto: Skärmdump / Skärmdump

Med sparkar, slag och tillhyggen misshandlar gänget 15-årige Yuriy Khruchenyk så grovt att han försatts i koma. 

Fallet har väckt avsky i Frankrike och regeringen har uttryckt sitt stöd för familjen. 

Nu vädjar Yuriys mamma till vittnen att träda fram. 

Yuriy Khruchenyk, 15, var den 15 januari ute med kompisar i centrala Paris när ett ungdomsgäng gick till angrepp. Medan kompisarna flydde snubblade Yuriy och föll offer för gängets attack. Med slag och sparkar ger 10 personer sig på 15-åringen. Attacken fångades av en övervakningskamera. Där kan man se hur flera av dem är beväpnade med järnrör, basebollträn och knivar som de slår pojken med. 

Gänget lämnar sedan den orörliga pojken på marken. Två personer som hittar pojken efter misshandeln berättar för Le Parisien att han drabbats av ohyggliga skador:

– Det var hemskt, jag vill inte tänka på det mer. 

– Hans ansikte var inte längre mänskligt.

Yuriy fördes med ilfart till sjukhus, med brutna revben, ögonskador, skärsår, skallfrakturer och hjärnskador. Skadorna var så omfattande att han försattes i koma.

Mamma söker vittnen

Polisen utreder om det finns någon koppling mellan gärningsmännen och Yuriy Khruchenyk. Ingen har gripits för attacken som rubriceras som mordförsök.

Yuriys mamma Natalia Khruchenyk har därför startat ett Instagram-konto i förhoppning om att fler ska träda fram och berätta om förövarna.

https://www.instagram.com/p/CKdIJOxhlNa/?hidecaption=true

Fallet har väckt avsky i Frankrike och landets inrikesminister Gerald Darmanin är en i raden av offentliga profiler som visat sitt stöd för den misshandlade pojken. Darmanin beskriver händelsen som ”barbarisk” och att han hoppas på en lagföring i fallet. 

https://twitter.com/GDarmanin/status/1352953905173458946?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1352953905173458946%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.huffingtonpost.fr%2Fentry%2Fgerald-darmanin-denonce-une-sauvagerie-inouie-apres-le-lynchage-dun-adolescent_fr_600c1e06c5b6a0d83a1bae25

Fotbollsstjärnan Antoine Griezmann visar också sitt stöd för pojken och skriver om misshandeln att det är ”outhärdliga bilder”. 

https://twitter.com/AntoGriezmann/status/1352966653185826816

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.