Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två begärs häktade för mord i höstas

Två män – 22 respektive 39 år gamla – begärs häktade vid Stockholm tingsrätt misstänkta för inblandning i ett mord i Beckomberga 2020.

Båda greps av polisen i samband med den internationella insatsen Trojan Shield i måndags, skriver polisen.

I november 2020 larmades polisen om en skottlossning i Beckomberga utanför Stockholm. På platsen hittade polisen en 20-årig man med allvarliga skottskador, mannen avled senare på sjukhus.

Polisen misstänkte då en 22-årig man från Tensta, som satt frihetsberövad under en månad från 21 februari i år. Men mordet kunde aldrig klaras upp.

I måndags stormades 22-åringens lägenhet av polis i samband med den internationella insatsen Trojan Shield, enligt Dagens Nyheter, och han kunde ånyo gripas.

I dag begärdes han häktad av åklagare vid Stockholms, skäligen misstänkt för mord på 20-åringen. Även en 39-årig medhjälpare begärdes häktad, han misstänks för skyddande av brottslning.

– Jag har återupptagit utredningen eftersom vi fått ny bevisning i form av chattar från appen Anom, säger åklagaren Maria Hävermark till DN

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.