Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två begärs häktade för mord i höstas

Två män – 22 respektive 39 år gamla – begärs häktade vid Stockholm tingsrätt misstänkta för inblandning i ett mord i Beckomberga 2020.

Båda greps av polisen i samband med den internationella insatsen Trojan Shield i måndags, skriver polisen.

I november 2020 larmades polisen om en skottlossning i Beckomberga utanför Stockholm. På platsen hittade polisen en 20-årig man med allvarliga skottskador, mannen avled senare på sjukhus.

Polisen misstänkte då en 22-årig man från Tensta, som satt frihetsberövad under en månad från 21 februari i år. Men mordet kunde aldrig klaras upp.

I måndags stormades 22-åringens lägenhet av polis i samband med den internationella insatsen Trojan Shield, enligt Dagens Nyheter, och han kunde ånyo gripas.

I dag begärdes han häktad av åklagare vid Stockholms, skäligen misstänkt för mord på 20-åringen. Även en 39-årig medhjälpare begärdes häktad, han misstänks för skyddande av brottslning.

– Jag har återupptagit utredningen eftersom vi fått ny bevisning i form av chattar från appen Anom, säger åklagaren Maria Hävermark till DN

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.