Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ytterligare sex distrikt nominerar Andersson

Löfven undviker frågan om Magdalena Andersson: "So sorry"
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Ytterligare sex partidistrikt nominerar nu Magdalena Andersson till ny partiledare.

Därmed är frågan i praktiken avgjord.

Det är skogslänen, Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten, som gemensamt nominerar henne.

I ett gemensamt uttalande skriver de att Magdalena Andersson är ”den starka, tydliga och enande ledare som Socialdemokraterna behöver”.

De konstaterar också att de sexpartidistrikten tillsammans har 81 kongressombud. ”Därmed är frågan avgjord”, heter det i pressmeddelandet.

Med skogslänen har nästan samtliga partidistrikt nominerat en kandidat. Inget har föreslagit någon annan än Magdalena Andersson. Det enda som återstår är att hon också deklarerar att hon vill bli partiledare.

Hittills har förutom de sex skogslänen Stockholms län, Sörmland, Örebro, Västmanland, Uppsala, Halland, Skaraborg, Skåne, Fyrbodal, Värmland, Östergötland, Kronoberg, Göteborgsdistrikten, Sjuhärad, Jönköping och Kalmar nominerat Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.