Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ytterligare en demokrat ställer upp i valet

Foto: REBECCA BLACKWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

20 demokrater blir nu till 21. Senatorn Michael Bennet meddelar att han också ansluter sig till gruppen av demokrater som vill ställas mot Donald Trump i presidentvalet. 

I slutet av april meddelade den förre vicepresidenten Joe Biden att han ställer upp i Demokraternas primärval för att försöka bli USA:s nästa president. 

Nu är att det officiellt att även Colorados senator Michael Bennet tänker slåss om att bli Demokraternas kandidat. 

54-årige Bennet, som är född i New Delhi i Indien, sa i en intervju i CBS på torsdagen:

– Jag tror att det här landet möter två enorma utmaningar. En är brist på ekonomisk rörlighet och möjligheter för alla amerikaner. Den andra är behovet av att återställa integriteten för vår regering. 

Har hyllats av Obama

Efter senatsvalet år 2016 ska president Obama ha sagt att Bennet var en av de begåvade demokratiska politikerna som skulle kunna leda partiet i framtiden. 

Nu ställs han mot 20 andra demokrater, vissa som är betydligt mer välkända. 

– Jag tycker att det är fenomenalt att vi har så många olika kandidater som vi har, i alla avseenden, säger Michael Bennet enligt New York Times. 

Bennet har beskrivit sina kärnämnen som utbildning, klimatförändringar, immigration, sjukvård och nationell säkerhet. 

I mars i år gick han ut med att han diagnostiserats med prostatacancer. Cancern ska dock hittats tidigt och prognosen sägs vara god. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.