Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ytterligare distrikt för fram Dadgostar

Fler och fler distrikt nominerar nu Dadgostar.
Distriktsstyrelsen i Örebro var enig om att nominera den vice partiledaren, och det var även distriktsstyrelsen i Gävleborg som sammanträdde på lördagen.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stödet för Nooshi Dadgostar växer. Vänsterpartiets distrikt i Örebro och Gävleborgs län sällar sig nu till skaran av distrikt som nominerar Dadgostar till partiledarposten.

– Hon kanske inte har varit så hemskt synlig i och med att Jonas (Sjöstedt) fyller hela rutan men hon har varit med väldigt länge och är väldigt duktig i diskussioner, säger Maria Odheim Nielsen, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Örebro.

Distriktsstyrelsen var enig om att nominera den vice partiledaren, och det var även distriktsstyrelsen i Gävleborg som sammanträdde på lördagen.

– Hon har varit en del av den framgångsrika ledningen som lett oss till de bästa opinionssiffrorna på nästan 20 år, säger Joel Nordkvist, distriktsordförande i Gävleborg.

”Hade varit kul”

Nooshi Dadgostar beskrivs av Maria Odheim Nielsen som en intelligent och klok person med rätt förutsättningar att leda partiet framåt.

– Det är klart att ingen partiledare är perfekt från början, det säger vi inte, men det gäller att ge henne stöd.

Under lördagen sammanträder även distrikten i Skåne och Värmland för att fatta beslut om vem de ska ställa sig bakom i partiledarfrågan. Men valet har kommit att handla allt mer om bara en kandidat.

Senast att tacka nej var Tamara Spiric, tidigare kommunalråd i Umeå, som hoppade av racet i torsdags.

– Det hade varit kul om det hade varit flera, flera har ju dragit sig tillbaka, men det kan ju också tyda på att Nooshi har ett starkt stöd. Vi tycker inte det gör någonting att det är en, vi tror på Nooshi, säger Odheim Nielsen.

Diskuterade andra

Joel Nordkvist i Gävleborg anser att det kanske hade varit roligare för allmänheten med en duell, men att det inte handlar om att hitta så många kandidater som möjligt utan rätt kandidat.

– Vi har diskuterat fler namn än hennes, även sådana som inte nämnts så mycket i medier, men kommit fram till att det är Nooshi vi vill se.

Vänsterpartiets distriktsstyrelser i Norrbotten, Västmanland och Södermanland nominerade tidigt partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson, men hon meddelade senare att hon inte ställer upp.

Vänsterpartiet väljer ny partiordförande i samband med sin ordinarie kongress i Västerås 21–24 maj, då Jonas Sjöstedt lämnar sin post.

Andersson ger sitt stöd

Ulla Andersson kommer inte kandidera till ny partiledare för V

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.