Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Yrkar på livstid för knivmord vid resecentrum

Fångad på övervakningskamera • Säger till polisen: ”Slog henne med kniv”.
Mannen hade tagit reda på när kvinnans tåg skulle ankomma och ska ha rest till staden beväpnad med kniv.
Sanije Dubrani, 44, dog efter ex-mannens knivattack på resecentrum i Linköping.
Foto: Privat

Den man som mördade sin ex-fru med ett stort antal knivhugg på resecentrum i Linköping ska dömas till livstids fängelse och utvisning. Det yrkar åklagare Malin Axelsson i sin slutplädering i Linköpings tingsrätt på onsdagen, enligt Corren.

– Genom mannens omfattande våld står det klart att hon upplevt stort lidande.

– Genom mannens omfattande våld står det klart att hon upplevt stort lidande. Gärningen har haft karaktären av en avrättning. Utredningen ger stöd för att gärningen varit särskilt hänsynslös, säger Axelsson enligt tidningen, om överfallet som ägde rum den 15 april i år framför ögonen på flera vittnen.

– Det är ett hänsynslöst våld. Vittne berättar att han är samlad när han hugger. Det är uteslutet att han haft någon annan avsikt än att döda NN (kvinnan).

Väntade på frun

Enligt åtalet dödade mannen sin ex-fru Sanije Dubrani, 44, med ett 40-tal knivhugg, vilket Expressen tidigare kunnat rapportera.

 Mannen hade tagit reda på när kvinnans tåg skulle ankomma och ska ha rest till staden beväpnad med kniv. 

Hon var på väg till staden för att träffa sina barn i ett möte arrangerat av socialen. 

Han väntade på henne när hon klev av tåget och attackerade henne då bakifrån.

Mannen: Hörde röster 

Andra personer försökte avbryta angreppet, men den åtalade mannen återvände, enligt gärningsbeskrivningen i stämningsansökan, upprepade gånger för för att utdela ytterligare knivhugg.

Mordet fick stor uppmärksamhet delvis eftersom offret var en av fem kvinnor som dödades på mindre än tre veckor i Sverige i våras.

Den åtalade mannen som förnekar mord har förklarat sitt agerande med att han påverkats av inre röster. Enligt en rättspsykiatrisk undersökning lider han dock inte av någon allvarlig psykisk störning.

Mer krim:
Anatoliy mördade sin pappa: ”Var arg och äcklad”

Mamman berättar om mordet i TV4:s ”Kalla fakta”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.