Youtubern sköts till döds under ”låtsasrån”

Timothy Wilks spelade in en Youtube-film när han sköts till döds.
Foto: Twitter

Den amerikanska youtubern Timothy Wilks, 20, sköts till döds förra veckan under en filminspelning. 

Flera medier rapporterar att youtubern höll på att spela in en video där han låtsades råna främlingar. 

Polisen utreder nu om personen som sköt Wilks agerade i självförsvar, skriver Huffington post

På fredagen sköts Timothy Wilks, 20, till döds på en parkeringsplats i Nashville, Tennessee, samtidigt som han spelade in en film till Youtube.

20-åringen ska tillsammans med en vän ha närmat sig en grupp med människor och ”låtsasrånat” dem med slaktknivar. Detta med syfte att spela in främlingarnas reaktioner och göra en så kallad prankvideo till sin Youtube-kanal, skriver Nashville-polisen på deras hemsida

En 23-årig man ska dock inte ha förstått att rånet var på låtsas och sköt Timothy Wilks till döds. Den 23-åriga mannen erkände händelsen när polisen kom till platsen strax efter skjutningen. 

Polisen utreder nu om den 23-åriga mannen agerade i självförsvar. I nuläget är personen inte misstänkt för brott, skriver Huffington Post. 

Låtsade råna sin mamma 

Liknande pranks har de senaste åren fått miljoner visningar på Youtube och varit ett ämne för kritik på plattformen. För ett halvår sedan blev Tiktok- och Youtube-stjärnorna Alex och Alan Stokes gripna och åtalade efter att ha iscensatt två ”skämtrån” till en youtube-video. Och tidigare samma år häktades en tonåring i Ohio efter att han och hans vän utfört ett låtsasrån på sin mamma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.