Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Youtube-tvillingarna gripna efter prank

Foto: Youtube
Alan och Alex Stokes.
Foto: Skärmdump/Instagram / Skärmdump/Instagram

Tvillingarna Alan och Alex Stokes, 23, laddade upp en video på Youtube där de utförde ett prank och låtsades vara bankrånare.

Nu misstänks tvillingarna ha begått flera grova brott, rapporterar People.

Det var i oktober förra året som Youtube-tvillingarna Alan och Alex Stokes, 23, spelade in prankvideon och laddade upp den på deras gemensamma Youtubekanal med närmare 5 miljoner prenumeranter.

Tvillingarna hade tagit på sig helsvarta kläder, rånarluvor och hade var sin stor väska fylld med pengar i när de beställde en Uber och låtsades vara bankrånare.

När Uberföraren vägrade att skjutsa tvillingarna trodde en förbipasserande person att de försökte stjäla bilen och ringde polis.

Polisen lät tvillingarna gå och gav dem en varning. Men bara några timmar senare provade tvillingarna samma sak med en annan Uberförare.

Kan dömas till fyra års fängelse

Youtubevideon med namnet ”BANK ROBBER PRANK! (gone wrong” har tagits ner från Youtube men hade tidigare över en miljon visningar, enligt People. På tvillingarnas gemensamma Tiktok ligger dock ett kort klipp kvar.

Tvillingarna misstänks nu ha begått flera grova brott. Falskt tillfångatagande som genom våld, hot, bedrägeri och bedrägeri av falskt rapporterande av en nödsituation, rapporterar People.

Maxstraffet kan bli fyra års fängelse om tvillingarna döms.

https://www.instagram.com/p/CCxdHPtg7bw/?hidecaption=true
14-åringens TikTok gick snett – fick räddas av brandkår

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.