Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Youtube rensar bort 8 miljoner otillåtna videor

It-jätten har tagit bort mer än 8 miljoner klipp under tre månader. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Youtube försöker rensa upp på plattformen efter kritiken. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Youtube försöker rensa upp på sin videoplattform skriver CNN. It-jätten har tagit bort mer än 8 miljoner klipp under tre månader.

Bolaget som ägs av Google har tidigare kritiserats för att hjälpa till att sprida videor som innehåller nazism, rasism och hat.

Under måndagen meddelade Youtube att man har tagit bort över 8 miljoner videoklipp med  otillåtet innehåll mellan oktober och december förra året. Majoriteten av videorna innehöll spam eller innehåll som är olämpligt för barn. Det var datorer som upptäckte 6,7 miljoner av de videor som bröt mot reglerna. 76 procent av dem togs bort innan de setts av någon användare.

I det Google-ägda bolagets första kvartalsrapport presenterar man en förstärkning av riktlinjerna på plattformen. 

”Den regelbundna uppdateringen kommer hjälpa till att visa framstegen med att ta bort otillåtet innehåll från vår plattform”, skriver videojätten i ett blogginlägg, enligt CNN.

Google har också lovat att anställa 10 000 personer för att hantera otillåtet innehåll.

 

LÄS OCKSÅ: Nazistvideo fick ligga kvar på Youtube – trots två fällande domar 

 

Youtube har fått hård kritik för hatiskt innehåll

Youtube har tidigare kritiserats för att hjälpa till att sprida videor med nazistiskt, rasistiskt och hatiskt innehållet. Expressen har bland annat granskat hur aktörer inom den svenska vit makt-rörelsen har kunnat sprida sina videor – trots att flera av dem fällts för hets mot folkgrupp. 

Även CNN har granskat nätjätten och funnit annonser från över 300 företag och organisationer som propagerar för vit makt-rörelsen, nazism, pedofili, Nordkorea och annat extremistiskt material. 

 

LÄS OCKSÅ: Youtube sprider Hitlers anti-judiska filmer 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!