Yngre man upptäcktes med kniv i riksdagen

Publicerad

När en yngre man passerade säkerhetskontrollen på riksdagen upptäcktes det att han bar kniv. 

Kniven togs i beslag och mannen misstänks för brott mot knivlagen. 

– Polisen har identifierat honom och han är straffmyndig, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson. 

Det var på tisdagsmorgonen som en yngre man skulle gå igenom säkerhetskontrollen till riksdagen. Ordningsvakterna upptäckte att han bar kniv, grep personen och larmade polisen. 

– Han är inte längre frihetsberövad men misstanken om brott mot knivlagen står kvar och ska utredas, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.  

Vet man något om varför han bar med sig kniven?

– Nej, den uppgiften har jag inte. Utredningen får ta reda på varför han bar med sig kniv. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


knutby

jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag