Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ygeman kan komma att be om ursäkt

Regeringen har fått kritik efter terrorjakten på 22-åringen. Nu öppnar inrikesminister Anders Ygeman (S) för att be 22-åringen om ursäkt.
Foto: Tomas Leprince

Efter Säpos massiva terrorjakt på den friade 22-åringen – nu öppnar inrikesminister Anders Ygeman för att be om ursäkt.

– Jag har inga problem med att be honom om ursäkt, säger han till TV4 Nyheterna.

Säpo och polisen iscensatte förra veckan en storskalig polisjakt efter en 22-årig man misstänkt för terrorbrott. Samtidigt höjde Säpo den svenska terrorhotnivån från tre till fyra.

Efter massiv jakt greps 22-åringen i Boliden, varifrån han sen transporterades till häktet i Stockholm. Där fördes långa förhör med honom innan beslutet kom på söndagen: Han frias från alla misstankar om brott.

Sen det visade sig att terrormisstankarna var falska har Säpo tagit emot mängder av kritik. Advokaten Thomas Olsson menar att händelsen skadat allmänhetens förtroende för Säpo.

– Intrycket är att de har agerat i panik och dragit förhastade slutsatser, har han sagt till Expressen.

Även regeringen har fått kritik efter terrorjakten. Nu öppnar inrikesminister Anders Ygeman (S) för att be 22-åringen om ursäkt.

Avböjer att be om ursäkt

– Jag har inga problem med att be honom om ursäkt, säger inrikesministern till TV4 Nyheterna.

– Samtidigt är det ju bra att vi har klarat ut den här frågan och att vi har kunnat fria honom från de anklagelser som riktats mot honom.

Anders Ygeman har inte varit i kontakt med den friade, tidigare terrormisstänkte, 22-åringen. På TV4:s fråga om han vill framföra en ursäkt via dem avböjer han.

– Polis och säkerhetspolis är i kontakt med den här personen och ser till att handla dem här frågan på ett bra sätt, säger han till tv-kanalen.

Sen frisläppandet befinner 22-åringen sig på hemlig ort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.