Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ygeman: ”Beklagligt – men individen har ansvaret”

”Det är inte lagligt att vistas i landet utan tillstånd och de som gör olagliga saker är svåra att hålla koll på, det ligger i sakens natur”, säger Anders Ygeman i en intervju med Expressens reporter Johanna Karlsson.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Premium: Migrations- och integrationsminister Anders Ygeman (S) har läst Expressens reportage om fyra papperslösa som levt länge i Sverige.

– Det är en beklaglig situation men det är svårt att se att det är någon annan än individen som har ansvaret. Det är som att slå in bollen med handen i fotboll och bli sur för att målet räknas bort, säger han.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Ulrica, 39: Jag gillar att prova mig fram sexuellt

Premium: Tre svenska kvinnor om sina Tinder-vanor

Theres, 16, drabbades av ”djävulssyndromet”

Premium: Mamman Helen: ”Som om vår dotter ­försvann ifrån oss”

Kvinnornas kyla efter mordet på Tove, 21

Premium: Planeringen • Inköpen • Lögnerna till anhöriga