Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Yekburn Alp hoppar av i protest mot att Wallrup får sitta kvar

Emma Wallrup Foto: SVEN LINDWALL
Yekbun Alp

Emma Wallrup (V) har fortfarande partiets förtroende trots att hon polisanmälts av partikollegan Jens Holm för ofredande. 

Nu hoppar Yekbun Alp, vice distriktsordförande i Uppsala län, av i protest, skriver UNT

– Jag känner inte Jens Holm privat. Men av princip kan jag inte stå på en riksdagslista som har Emma Wallrup (V) som förstanamn, säger Yekbun Alp till tidningen. 

Det var i helgen på en extra valkonferens som Vänsterpartiets Uppsala-förbund beslutade att man har fortsatt förtroende för Emma Wallrup (V) som toppar partiets riksdagslista. 

Hon sitter redan i riksdagen och siktar på att väljas om.

Wallrup polisanmäldes av partikollegan och riksdagsledamoten Jens Holm för att under flera års tid ha ofredat och sökt oönskad kontakt med honom. 

Alp hoppar av i protest

Beslutet har rört upp starka känslor inom partiet och nu rapporterar UNT att Yekbun Alp, Vänsterpartiets vice distriktsordförande i Uppsala län, hoppar av i protest. 

– Jag känner inte Jens Holm privat. Men av princip kan jag inte stå på en riksdagslista som har Emma Wallrup (V) som förstanamn, säger Yekbun Alp till UNT

Tidigare har Enköpings-Posten rapporterat att Per Markus Risman (V) som stod på Uppsaladistriktets niondeplats på riksdagslistan hoppade av efter att partiet beslutat att man ville ha Wallrup som etta på listan. 

Uppmanades att inte delta i möten 

– Jag vägrar stå på samma lista som Emma Wallrup, sa ha i januari till Enköpings-Posten.

Wallrup menar själv att Jens Holm far med osanning och hon funderar på att göra en motanmälan gällande förtal.

Under måndagen rapporterade även Ekot om att Vänsterpartiets verkställande utskott uppmanat Emma Wallrup att inte delta i riksdagsgruppens möten eftersom man inte tyckte att Jens Holm skulle behöva utsättas för en person som har ofredat honom.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!