Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yasmin, 23: ”Jag har aldrig blivit sexuellt attraherad”

Vad är en influencer?
Yasmin, 23, är asexuell.Foto: Privat / Instagram
För 18 000 följare på Instagram berättar hon om sina erfarenheter.Foto: Privat / Instagram

Yasmin, 23, från England är asexuell – och aktivist.

Nu berättar hon för Mirror när hon kan tänka sig att ha sex för första gången, trots läggningen.

– Stereotypen kring asexuella är att vi är oattraktiva, säger hon.

Underklädesmodellen och aktivisten Yasmin Benoit, 23, är asexuell – något hon insåg vid nio års ålder, berättar hon för Mirror.

– Ingen förstod mig. Vissa trodde att jag var gay men inte insett det än, andra behandlade mig som ett småbarn som inte förstod sex, och vuxna trodde att jag bara var väluppfostrad, säger Readingbon till tidningen.

Hon berättar att hon aldrig haft sex, ett förhållande, eller känt attraktion till någon, och trots att hon i framtiden vill ha barn – kommer hon inte att förändras.

På Instagram berättar Yasmin Benoit om sin vardag, i rollen som aktivist för att sprida medvetenhet kring asexualitet, för närmare 18 000 följare.

– Jag är icke-romantisk, vilket innebär att jag inte upplever romantisk attraktion, och att jag inte har någon riktig förståelse för det, säger hon till Mirror, och fortsätter:

https://www.instagram.com/p/B0WpJDlHZ_d/

– Jag har hört argumentet innan, att mitt jobb som underklädesmodell är en motsägelse mot min asexualitet – men skulle jag behöva klä mig i en potatissäck bara för att jag är asexuell?

– Stereotypen är kring asexuella är att vi är oattraktiva, att vi inte hittat rätt person, eller att vi är i garderoben. Jag tycker inte att det är konstigt att folk gillar mig. Vem vill inte se bra ut?

Uppskattningen: en procent av befolkningen

Hur många personer som identifierar sig som asexuella är mycket svårt att uppskatta, enligt Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU. I en intervju om asexualitet i Expressen tidigare år, hänvisade hon till en brittisk studie från 2004 som gör gällande att det handlar om ungefär en procent av befolkningen.

– Även om man inte är asexuell kan ju många känna att det finns ett tryck på en att vara sexuell och att man ”ska ha sex en gång i veckan”. Jag möter jätteofta människor som vill veta hur ofta det är normalt att ha sex. Och så vill man förhålla sig till nått slags statistiskt medeltal för att man vill vara normal. Jag säger att under perioder av livet kan man tappa lusten och det är inget problem, sa hon till Expressen i april.

Då kan hon tänka sig sex första gången

Enligt Yasmin Benoit får inte asexuella lika mycket förståelse som andra inom hbtq-rörselsen, något hon genom sitt Instagramkonto vill förändra – och som hon tror att hon lyckats med.

– Jag tror att jag ändrat mångas syn på hur det är att vara asexuell och hur jag borde se ut.

– Jag upplever att asexualitet inte fått samma uppmärksamhet som andra sexualiteter, så de flestas syn har inte ändrats.

För Mirror berättar 23-åringen, och kriminologistudenten, att hon i framtiden vill ha barn – och att hon då kan tänka sig sex för första gången. Men något förhållande är hon inte intresserad av.